Motivul pentru care discursul lui Volodimir Zelenski a fost refuzat, din nou, la Gala Premiilor Oscar

De Oana Dinu, pe

Apariția lui Volodimir Zelenski la Gala Premiilor Oscar 2023 ar fi fost refuzată de Academia Americană de Film. Președintele Ucrainei a primit același răspuns negativ și anul trecut.

Volodimir Zelenski și-ar fi dorit să țină un discurs la ceremonia de decernare a premiilor Oscar 2023. Aceasta va avea loc duminică seară, 12 martie, la Los Angeles. Gala celor mai râvnite trofee din industria cinematografică va fi transmisă în direct de postul ABC.

Discursul lui Volodimir Zelenski la Oscar 2023 a fost refuzat

În ultim an, Volodimir Zelenski a fost primit cu brațele deschise la numeroase festivaluri de film, precum și alte evenimente din lumea cinematografiei, urmărite de întreaga lume. Dar când vine vorba de a ține un discurs în cadrul celei mai așteptate transmisiuni, premiile Oscar 2023, liderul ucrainean a întâmpinat o atitudine rezervată din partea Academiei Americane de Film, potrivit Variety.

După invazia rusă în Ucraina în februarie 2022, Zelenski a apărut prin satelit atât la Festivalurile de Film de la Cannes și Veneția, cât și la Premiile Grammy. La Globurile de Aur din ianuarie, Sean Penn l-a prezentat pe Zelenski, care şi-a reiterat mesajul din ultimele 12 luni conform căruia Ucraina va câştiga războiul împotriva Rusiei şi a elogiat „oamenii liberi ai lumii libere – cei care s-au unit pentru a sprijini poporul ucrainean liber”.

Sean Penn i-a oferit lui Zelenski unul dintre cele două trofee câștigare la Oscar. Anul trecut, actorul a amenințat că își va distruge statuetele dacă liderul din Ucraina nu este lăsat să țină un discurs la gală.

Citește și: 14 lucruri pe care nu le știai despre Premiile Oscar: de la cine a câștigat cele mai multe statuete până la misteriosul covor roșu

Motivul pentru care Academia Americană de Film a refuzat, din nou, apariția liderului de la Kiev la Gala Premiilor Oscar

Nu toată lumea este însă de acord cu apariția lui Volodimir Zelenski în cadrul emisiunilor de televiziune. Pentru al doilea an consecutiv, acesta a fost refuzat de Academia Americană de Film. Reprezentanții Oscarurilor nu au comentat decizia, a mai menționat sursa citată.

Nu sunt clare motivele pentru respingerea apariției lui Zelenski la gala Oscar de anul acesta. În 2022, presa internațională a relatat că Will Packer, producătorul executiv al Oscarurilor, și-a exprimat îngrijorarea că Hollywood-ul ar putea să îi acorde atenție Ucrainei pentru că cei afectați de conflict sunt albi. În schimb, acesta a menționat că războaiele din întreaga lume care afectează persoanele de culoare au fost ignorate. Ceremonia a inclus în schimb un moment de reculegere.

Citește și: Soții Zelenski, criticați pentru apariția în Vogue. „Ucrainenii mor zilnic, iar ei pozează în revistă”

Academia Americană nu a fost singura care a refuzat să îl primească pe liderul de la Kiev. În septembrie, echipa lui Zelenski s-a adresat Festivalului de Film de la Toronto pentru a susține un discurs prin satelit, dar cererea a fost respinsă. Un purtător de cuvânt TIFF a declarat atunci că festivalul „nu face comentarii referitoare la discuțiile cu demnitari, oficiali guvernamentali sau ambasade internaționale”. Purtătorul de cuvânt a adăugat însă că festivalul „se solidarizează cu ucrainenii, atât aici acasă, cât și în străinătate, și este mândru să prezinte profunzimea și creativitatea realizatorilor de film ucraineni la festivalul din acest an”.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter