Un cuplu ucrainean s-a căsătorit în zgomotul sirenelor de raid aerian din Kiev

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Vineri, 25 februarie 2022, 15:41

Nu a fost nunta la care visau, însă, în timpul atacului Rusiei asupra țării lor, Yaryna Arieva și partenerul ei de viață, Sviatoslav Fursin, și-au oficializat relația în grabă, în zgomotul sirenelor de raid aerian. „A fost înfricoșător”, a declarat Yaryna Arieva pentru CNN.

Un cuplu ucrainean s-a căsătorit în zgomotul sirenelor de raid aerian din Kiev

Cuplul s-a căsătorit în mănăstirea Sfântul Mihai din Kiev. „În cel mai fericit moment din viața ta ieși afară și auzi acele sunete”, a mai declarat Arieva. Perechea ar fi trebuit să se căsătorească pe 6 mai 2022, ceremonia religioasă fiind urmată de o petrecere într-un restaurant cu o „terasă foarte, foarte drăguță”, cu vedere la râul Nipru.

„Doar noi, Niprul și lumini frumoase”, a mai declarat tânăra în vârstă de doar 21 de ani. Planurile le-au fost date peste cap de anunțul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, care, în dimineața zilei de 24 februarie 2022, a ordonat invadarea Ucrainei pe trei fronturi.

Liderul de la Kremlin a pornit o „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei, cu scopul, spune el, „protejării populației din regiunea Donbas, care a fost ținta abuzurilor și genocidului din partea regimului de la Kiev în ultimii opt ani” și „care a cerut ajutorul Rusiei”.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

BREAKING NEWS. Klaus Iohannis: „România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina, subliniez foarte clar”

Studiu: tinerii români fără studii superioare sunt cei mai vulnerabili la propaganda rusească

NATO va activa pentru prima dată în istorie planurile de apărare pentru Europa de Est

Cât va mai dura invazia Rusiei asupra Ucrainei. Un al doilea val de rachete a lovit Kiev

Yaryna și Sviatoslav, care s-au cunoscut în octombrie 2019, în timpul unui protest din centrul Kievului, au decis să se căsătorească fiind nesiguri de ce le va rezerva viitorul. „Situația este dificilă. Vom lupta pentru țara noastră. Poate vom muri, de aceea voiam să fim căsătoriți”, a mai spus Yaryna.

După cununie, Arieva și Fursin, inginer software, s-au alăturat eforturilor Centrului Teritorial de Apărare pentru a-și proteja țara. „Trebuie să o protejăm. Trebuie să-i protejăm pe oamenii pe care-i iubim și pământul pe care trăim. Am speranță și fac ceea ce pot pentru a ne proteja teritoriul”, a mai spus Arieva.

Tânăra nu știe ce sarcini le vor fi atribuite. „Poate ne vor da armuri și vom merge la luptă. Poate vom ajuta cu altceva. Ei vor decide”, a mai declarat Yaryva, care speră cândva să-și poată sărbători căsătoria cu Sviatoslav. „Poate Rusia va opri atacul și vom putea sărbători normal. Sper doar ca totul să revină la normal, să avem în continuare acest teritoriu, să avem o țară sigură și fericită, lipsită de ruși”, a mai spus.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter