Ministerul Apărării, declarații despre ordinul de mobilizare la război. În ce situație va fi valabil

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 iulie 2022, 10:47

Ministerul Apărării a explicat de ce rezerviștii români au primit ordine de mobilizare la război. În documente li se cere destinatarilor să se prezinte în cel mult 8 ore la cazarmele militare, însă MApN a transmis că lucrurile nu stau chiar așa.

Ministerul Apărării, prin purtătorul de cuvânt Constantin Spînu, a oferit explicații despre ordinul de mobilizare la război pe care l-au primit rezerviștii români. Precizările au fost făcute după ce avocatul Aurel Moldovan

Ministerul Apărării, prin purtătorul de cuvânt Constantin Spînu, a oferit explicații despre ordinul de mobilizare la război pe care l-au primit rezerviștii români. Precizările au fost făcute după ce avocatul Aurel Moldovan a povestit, în direct la Antena 3,  despre experiența sa cu privire la ordinul de chemare sau mobilizare la război.

Avocatul Aurel Moldovan: „Este clar că se pregătește ceva”

Am primit săptămâna trecută un ordin de restabilire a datelor personale privind stagiul militar. Astăzi în schimb, am primit acest ordin de chemare sau mobilizare la război a tuturor rezerviștilor. Eu, cum sunt rezervist și sunt locotenent în rezervă, vă dați seama că am rămas șocat, ştiind că mă duc cu un lucru şi mă trezesc cu altceva.

Din moment ce se cheamă și se mobilizează în vederea unui război, înseamnă că lucrurile sunt mult mai clare decât se spune pe micul ecran sau ar fi trebuit președintele țării să ne anunţe cumva, să știm și noi la ce ne așteptăm.

Vă dați seama că sunt tineri care nu au făcut armata. Cum poți să îi iei la război în condițiile în care nu știu să ţină o armă în mâna? Este clar că se pregătește ceva, a spus Aurel Moldovan.

Avocatul a mai precizat că i s-a cerut să spună ce număr poartă la pantofi, la chipiu, la talie, lucruri care duc „spre o suspiciune rezonabilă că ne pregătim de un război împotriva voinței noastre”.

Citește și: Prima declarație a Oanei Leonte, presupusa iubită a lui Liviu Dragnea

Ce planuri are Cosmin Seleși după plecarea de la Antena 1. Actorul pregătește o surpriză pentru public

Bianca Drăgușanu, vacanță de 18.000 de euro în Turcia. Cum arată resortul de lux

Conturile Revolut ale românilor riscă să fie poprite. Avocatul Adrian Cuculis: „Mulți credeau că mitul acesta va merge la infinit”

Ministerul Apărării a explicat de ce au fost trimise ordinele de mobilizare la război.

O singură precizare trebuie făcută. Trebuie să se prezinte la cazarmă doar în situația decretării sau instituirii stării de mobilizare de asediu sau de război. Astfel de documente au toți rezerviștii care sunt prinși în rezerva de mobilizare, rezerva operațională a Armatei României în statele de mobilizare ale unităților militare și le au atașate la livretul militar.

Probabil că domnul avocat nu a fost până acum prins în statul de organizare al unei unități care își completează efectivele la război. Chiar dumnealui a spus că prima dată a primit o convocare, să-i spunem, un ordin de chemare la centrul militar, iar acolo i s-a înmânat acest ordin de mobilizare pentru care a semnat de primire. El se activează doar în situația în care se va declara starea de mobilizare sau starea de asediu sau stare de război, situație în care este nevoie de mobilizare a armatei, a explicat purtătorul de cuvânt al MApN.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter