Ucraina și Republica Moldova au primit statutul de candidate la aderarea la UE

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 24 iunie 2022, 11:49

Ucraina și Republica Moldova au fost acceptate de cele 27 de state membre UE drept candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

Ucraina și Republica Moldova au primit statutul de candidate la aderarea la UE, în urma deciziei șefilor de stat și de Guvern din UE, care s-au întâlnit la Bruxelles în cadrul unui summit.

„Un moment istoric. Viitorul nostru este împreună”, a transmis Charles Michel pe Twitter, președintele Consiliului European. Totodată, decizia liderilor europeni dă startul unui proces de aderare complex.

Volodimir Zelenski și Maia Sandu, primele reacții

Zi istorică pentru Moldova: Consiliul European ne-a oferit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunități și mai multă ordine în țara lor.

Avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort – și pe care suntem pregătiți să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetățenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, în Uniunea Europeană!, a scris pe Maia Sandu pe rețelele de socializare.

Acesta este un moment unic şi istoric în relaţiile dintre Ucraina şi UE, a transmis și Volodimir Zelenski, care a mulțumit liderilor europeni pentru decizie.

Citește și: Dana Rogoz, o nouă schimbare de look. Cum arată acum actrița

Gabriela Cristea și Tavi Clonda au propria piscină cu apă sărată. Cât i-a costat proiectul

Laura Cosoi a născut a treia fetiță. Ce nume au ales actrița și soțul ei pentru mezină

Carmen Grebenișan, decizie neașteptată la nici un an de la cununia cu Alex Militaru

Reacția lui Klaus Iohannis la decizia UE

O realizare istorică astăzi, când Consiliul European a acordat statutul de candidat pentru Ucraina și Republica Moldova. Am ajuns la această decizie excepțională în urma unui sprijin puternic și a unor demersuri intense din partea României. Am acordat, de asemenea, perspectiva europeană Georgiei, făcând pași importanți înainte, a scris președintele Klaus Iohannis pe Twitter.

Sunt convins că toți se vor pune pe treabă, pentru a pune în practică reformele și proiectele care sunt încă necesare pentru a face următorul pas. Le felicit. Îmi doresc ca acest drum să fie rapid, bun, încununat de succes, a mai spus acesta într-o conferință de presă, potrivit digi24.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter