Ucrainenii vin pe jos în România de teama războiului. Mii de oameni așteaptă la vamă

De Unica.ro, pe

La punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmației au venit pe jos zeci de cetățeni din Ucraina, izgoniți de războiul provocat de Rusia.

De asemenea, mii de oameni stau la cozi interminabile la frontiera dintre Ucraina și România, în zona Siret. Autoritățile din România deja au anunțat că sunt gata să primească 500.000 de refugiați ucraineni, dacă va fi nevoie.

Un corespondent Digi24 aflat la Sighetu Marmației a relatat situația de acolo. „Oamenii care au ajuns în punctul de frontieră sunt în special turiști veniți din toată Europa, pe care bombardamentele i-au găsit în Ucraina, la Bukovel”, a spus acesta. „Au spus că au auzit din hotelurile în care erau cazați tot ce se întâmplă. Acum vin pe jos în România, au ales să fugă din calea războiului”.

Corespondentul a adăugat: „Zborurilor lor, oricum, au fost anulate. Familii întregi de ucraineni au venit cu mașinile. Au rude la Sighetu Marmației și spun că au venit pe termen nelimitat, pentru că în țara lor este panică generală și, între altele, nu se mai poate plăti cu cardul”.

Citește și: De ce a invadat Rusia Ucraina. Ce vrea Vladimir Putin

Citește și: NATO va activa pentru prima dată în istorie planurile de apărare pentru Europa de Est

Citește și: Cât va mai dura invazia Rusiei asupra Ucrainei. Un al doilea val de rachete a lovit Kiev

Citește și: Studiu: tinerii români fără studii superioare sunt cei mai vulnerabili la propaganda rusească

Invazia Ucrainei de către Rusia a determinat populația să părăsească țara în masă. Mii de oameni au ales să stea la cozi interminabile la frontiera dintre Ucraina și România, aproape de localitatea Tereblecea, pentru a părăsi teritoriul ucrainean pe jos, având drept destinație finală diferite orașe din România sau orașe din alte țări europene.

Statul ucrainean a permis ieșirea din țară doar a femeilor, copiilor și a bărbaților care au rezidență pe teritoriul altui stat. Mulți refugiați au apucat să ia cu ei doar o valiză cu obiectele de strictă necesitate.

O ucraineancă care a părăsit țara joi a povestit pentru Agerpres: „Lumea e speriată toată, fiecare fuge care încotro, care la rude, care mai au case pe la munte. Se ascunde lumea, pentru că e o situaţie dificilă”.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter