Turism din tragedii: cum au devenit Cernobîl și Auschwitz destinații de vacanță

De Bianca Prangate, pe

Serialul „Chernobyl” a atras multă atenție la nivel mondial, așa că nu ar trebui să ne uimească faptul că orașul Cernobîl a fost asaltat de turiști curioși și teribiliști.

Pe vremuri, Cernobîl era o destinație turistică de nișă. Erai considerat foarte curajos dacă mergeai acolo, dar odată cu popularitatea serialului omonim a crescut și interesul turistic. Astfel, un loc în care oamenii ar trebui să se reculeagă s-a transformat într-un loc bun de selfie-uri. Există companii turistice specializate pe turismul din acea zonă: SoloEast Travel și Chernobylwel. Ambele companii au observat o creștere de 30% a vizitatorilor în zonă, după cum arată Washington Post.

Mulți vizitatori vor să experimenteze serialul fără să aibă de a face cu pericolele aferente – aceșia au varianta platourilor de filmare, anume centrala atomică Ignalina din Lituania. Este o centrală similară cu cea de la Cernobîl, a cărui reactor nuclear, deși oprit de 10 ani, mai este radioactiv, potrivit Digi 24.

Cernobîl nu este singura destinație turistică mai ciudată. În Polonia, lagărele de exterminare naziste sunt și ele interesante pentru turiști, în special infamul lagăr Auschwitz. Teoretic, o vizită la un asemenea lagăr ar trebui să fie un prilej de reculegere și educare. În realitate, mulți oameni merg acolo să își facă tot felul de poze pe care să le posteze pe Facebook și Instagram.

Mai apoi, o altă variantă de turism bizar se află la granița dintre Statele Unite și Mexic. Un oraș mexican depopulat din cauza imigrației a recreat sub forma unui parc de distracții experiența traversării ilegale a graniței dintre state. Cei care merg acolo au parte de o cursă pe timp de noapte cu traficanți mascați, sârmă ghimpată și polițiști. Scopul parcului este multiplu: are rol de a distra, dar și de a arăta pericolele la care se supun oamenii care încearcă să treacă ilegal gardul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter