Scrisoarea tulburătoare a unui medic din Ucraina: „Văd că forțele inamice sunt confuze datorită nivelului neașteptat de rezistență al țării”

De Unica.ro, pe

Un medic din Ucraina a descris realitatea situației din Ucraina, vorbind dezpre reziliența armatei ucrainene și nu numai.

Medicul psihiatru Andriy Kiselyov, de la Spitalul nr. 3 din Ivano-Frankivsk, de la 150 de kilometri de România, unde au fost bombardate aeroportul și o unitate militară, a scris ce se întâmplă în orașul său într-o scrisoare pentru Libertatea.

Andriy Kiselyov are 62 de ani și se află într-unul din orașele despre care se credea că nu va fi atacat de armata rusă. El este unul dintre cei doi medici psihiatri care au inventat conceptul de „sindromul Italia” în 2005. Conceptul a apărut când cei doi medici au observat că o parte dintre pacientele lor care au avut grijă de bătrâni în străinătate se întorceau acasă cu o formă de depresie atipică.

„Mi-am petrecut timpul online monitorizând situația din țară, comunicând cu familia, prieteni și colegi în speranța că niciunul dintre ei nu a fost rănit”, a scris medicul. „Pot să merg la muncă, pentru că este de datoria mea și nu văd obstacole să nu fac asta. O parte din munca mea implică consultații online (Viber) sau telefonic, pentru că oamenii nu pot veni la spital din cauza legii marțiale”.

Citește și: Unor femei din Ucraina le-au apărut pe Tinder profilurile militarilor ruși: „Nu am de gând să mă culc cu inamicul”

Citește și: Un cuplu ucrainean s-a căsătorit în zgomotul sirenelor de raid aerian din Kiev

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă: „Avem cele mai puternice garanții de securitate din istorie”

Citește și: Pe cine a sunat Putin înainte de a ataca Ucraina

El a explicat că lucrurile sunt relativ normale în orașul său natal: „Situația este mult mai gravă în capitală și în orașele din estul țării. Oamenii din orașul meu reacționează adecvat. Există și o teamă justificată, mai ales în rândul mamelor cu copii. Oamenii se comportă cu demnitate. Cei mai mulți sunt amărâți în legătură cu agresiunea, oamenii se înrolează activ în forțele de autoapărare și primesc arme pentru a ajuta armata”.

Medicul a spus că după bombardamente, bătrânii din orașul lui au ieșit la plimbare, ca de obicei. „Am glumit cu ei – e imposibil să vă sperie cineva!”, a scris Andriy Kiselyov. „Cineva își plimbă câinii. Magazinele sunt deschise, nu există panică pentru a face rost de mărfuri. Sunt cozi la bănci – oamenii vor să retragă numerar. Comunicațiile telefonice și internetul funcționează stabil”.

Andriy Kiselyov a mai observat că a crescut numărul atacurilor de panică, subliniind însă că acest fenomen a fost provocat înainte de pandemie, izolare, comunicare redusă și singurătate. „Îmi este greu să prezic evenimente”, a recunoscut el. „Văd că forțele inamice sunt confuze datorită nivelului neașteptat de rezistență al țării”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter