Sacrificiu suprem: un inginer din armata Ucrainei a aruncat în aer podul pe care se afla, pentru a opri tancurile rusești

De Unica.ro, pe

O nouă poveste cutremurătoare iese la iveală din ruinele războiului provocat de Rusia în Ucraina.

Vitalii Volodimirovich Skakun, un inginer al unui batalion ucrainean a atuncat în aer un pod pe care se afla, pentru a distruge și încetini avansul trupelor rusești, după cum arată Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Totul s-a întâmplat în Istmul Crimeii, denumit și Istmul Perekop. Este vorba despre o fâșie îngustă de 5-7 kilometri lățime de pământ care leagă Peninsula Crimeea de Ucraina, situat între Marea Neagră la vest și Marea Azov la est.

Vestea sacrificiului inginerului ucrainean a fost publicată pe Facebook de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. „În această zi grea pentru țara noastră, în care poporul ucrainean respinge ocupanții ruși în toate direcțiile, unul dintre cele mai dificile locuri de pe harta Ucrainei a fost Istmul Crimeii, unde un batalion separat de pușcași marini a întâlnit unul dintre primii inamici”, se arată în postare.

Citește și: Cum poți ajuta Ucraina

Citește și: Poveștile cutremurătoare ale refugiaților din Ucraina. Un copil de 13 ani, al cărui tată a rămas în urmă: „Și eu aș fi făcut la fel”

Citește și: Fostul președinte al Ucrainei, înarmat pe străzile Kievului: „Putin a declarat război nu pentru Ucraina. Putin a declarat război întregii lumi”

Citește și: Ultimele cuvinte ale celor 13 polițiști de frontieră ucraineni care păzeau Insula Șerpilor: „Navă rusă, du-te dracului”

Postarea continuă astfel: „Pentru a opri înaintarea coloanei tancurilor, s-a decis aruncarea în aer a podului rutier Genicheski. Vitalii Volodimirovich Skakun, un inginer al unui batalion separat, s-a oferit voluntar pentru a îndeplini această sarcină. Podul era minat, dar nu a avut timp să plece. Potrivit colegilor, Vitalii a luat legătura și a spus că aruncă în aer podul. Imediat s-a auzit o explozie. Fratele nostru a murit”.

Sacrificiul ucraineanului a avut un impact masiv pentru armata ucraineană. „Fapta sa eroică a încetinit semnificativ înaintarea inamicului, ceea ce a permis unității să redistribuie și să organizeze apărarea”, mai arată Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei”.

Mesajul se încheie astfel„Comandamentul Marinei va solicita Înaltului Comandament să acorde premiul de stat marinarului Skakun Vitalii Volodimirovich. Ocupanți ruși, să știți că pământul va arde sub picioarele voastre! Ne vom lupta cât vom trăi! Și cât vom fi în viață ne vom lupta!”

Foto – Facebook, Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter