Ce cred despre război rușii care nu erau interesați înainte de politică: „Încă nu înțeleg de ce țara mea suferă din cauza lor”

De Unica.ro, pe

Războiul din Ucraina afectează și viața multor ruși, din prisma sancțiunilor aplicate de Occident Rusiei.

Cetățenii ruși care odinioară nu erau interesați de politică au început acum să se uite la știri, încercând să înțeleagă mai bine ce se întâmplă. Site-ul rusesc independent Meduza a vorbit cu mai mulți astfel de oameni.

Printre oamenii intervievați se numără și Larisa, care are 48 de ani și locuiește în Moscova, lucrând în zona de marketing. „Credeam că pensionarea este exclusă: voi trăi veșnic pe Instagram și Facebook, învățând lucruri noi, poate deschizându-mi propriile cursuri de publicitate”, a povestit ea, citată de Libertatea. „Dar apoi Meta a fost blocat”.

Tot ea a povestit: „Toată lumea a fost șocată. Acesta este profitul nostru, munca noastră. Când a început războiul, nu m-am gândit la blocaj, la criză, la faptul că ceva va merge prost. Au existat zvonuri, dar nu am intrat în detalii – acum îmi dau seama că creierul meu a refuzat să creadă până în ultimul moment. Iar acum lumea s-a prăbușit. Atât profesorii mei de publicitate, cât și mastodonții – marketerii cu majusculă – sunt șocați. Acum, diferențele dintre noi au fost șterse – o luăm de la capăt”.

Citește și: Cum tratează soldații ruși femeile din Ucraina: „Strigau «Asta se va întâmpla cu fiecare prostituată nazistă» în timp ce o violau pe sora ei”

Citește și: Vladimir Putin, justificări noi pentru războiul pe care l-a pornit: „Ajutăm și salvăm oameni […]. Este clar că nu am avut de ales”

Citește și: Drama unei ucrainence: „Mi-a pus arma la tâmplă și m-a violat. Era cecen”

Citește și: Reuniune emoționantă între un soldat ucrainean și părinții lui

Femeia a recunoscut că nu a fost niciodată interesată de politică. „Bineînțeles, când au început ostilitățile în Ucraina, mi-a părut rău pentru oameni, nici nu vreau să discut acum”, a zis ea. „Dar o operațiune specială este ceva îndepărtat, iar rețelele noastre de socializare sunt despre ființe umane, aceasta este viața obișnuită, cu asta vă hrăniți. Acum, după ce s-au întâmplat toate acestea, înțeleg că trebuie să fii la curent, să știi ce se întâmplă în jurul tău, pentru ce să te pregătești, la ce să reziști, pentru ca măcar să nu fie atât de brusc”.

La rândul ei, Yana, o croitoreasă de 34 de ani din regiunea Sverdlovsk, a spus că înainte de război, trăia în propria sa lume imaginară. „Să fiu sinceră, am urmărit știrile și nu am înțeles nimic”, a povestit ea. „Ce s-a întâmplat acolo care nu a putut fi rezolvat pe cale pașnică? Ei bine, diplomații nu au ajuns la un acord. Există tot felul de sancțiuni și amenințări economice. De ce ar trebui să existe un război?”

Femeia a mai spus: „Din prima zi am vrut ca această oroare să se termine, pentru ca ucrainenii să nu mai sufere. Încă nu înțeleg de ce țara mea suferă din cauza lor. La început am fost confuză. Apoi, când mi-am dat seama că nu era nevoie de acest război, m-am înfuriat. Pe Rusia, pe guvern. M-a durut atât de mult să știu că vecinii mei au decis să ucidă pentru mine, că cineva le lua viețile și le ruina în numele meu”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter