Pe cine a sunat Putin înainte de a ataca Ucraina

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 25 februarie 2022, 11:56

Rusia a atacat în zorii zilei Ucraina. Înainte de a ataca Ucraina, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat un telefon important.

Președintele rus Vladimir Putin l-a sunat joi pe omologul lui din Belarus, aliatul său Aleksandr Lukașenko, pe care l-a informat că urmează să lanseze o operațiune militară în Ucraina. Informațiile provin de la președinția belarusă, după cum relatează AFP. Kremlinul nu a publicat vreo informație despre această convorbire telefonică.

„Către ora (locală) 5.00 (6.00, ora României), o conversaţie la telefon a avut loc între preşedinţii belarus şi rus”, a explicat într-un comunicat de presă președinția belarusă, potrivit News.ro. „În cursul convorbirii, Vladimir Putin l-a informat pe colegul său belarus cu privire la situaţia de la frontiera cu Ucraina şi în Donbas”.

Rusia a invadat Ucraina pe trei fronturi în dimineața zilei de 24 februarie 2022. Vladimir Putin susține că a pornit o „operațiune militară specială” pentru „demitilizarea și denazificarea” Ucrainei. Liderul Rusiei susține că nu intenționează să ocupe Ucraina și că vrea să protejeze populația din regiunea Donbas.

Citește și: Nu se fac recrutări pentru război în România. MApN: „Atenție la informațiile false!”

Citește și: Ucrainenii vin pe jos în România de teama războiului. Mii de oameni așteaptă la vamă

Citește și: De ce a invadat Rusia Ucraina. Ce vrea Vladimir Putin

Citește și: Cât va mai dura invazia Rusiei asupra Ucrainei. Un al doilea val de rachete a lovit Kiev

Președintele României, Klaus Iohannis, a condamnat ferm agresiunea nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei. Președintele a spus: „Din păcate, în această dimineață, Federația Rusă a ales calea reprobabilă și complet ilegală a violenței armate masive împotriva unui stat independent și suveran”.

„Astăzi, la eforturile comunității internaționale pentru menținerea păcii și dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele și obiectivele militare ucrainene”, a spus Iohannis. „Astăzi, Federația Rusă a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor. Rusia este agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul, și întreaga planetă vede astăzi limpede acest adevăr incontestabil”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter