Președintele Ucrainei și liderii de la Kiev, mesaj din miezul asediului: „Suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”

De Unica.ro, pe

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ieșit din buncărul în care se adăpostește alături de alți lideri ai administrației, direct în străzile Kievului.

În capitala asediată, Zelenski a transmis un mesaj extrem de emoționant. „Liderul partidului este aici, șeful oficiului președintelui este aici, premierul este aici”, a zis el, citat de Digi24. „Cu toții suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”.

Mesajul președintelui vine în contextul în care la periferie se dau lupte grele între armata Ucrainei și cea a Rusiei. Federația Rusă are misiunea de a ocupa Kievul și a schimba cu forța administrația țării.

Premierul bulgar Kiril Petrov a spus în cadrul summitului extraordinat al UE că a avut o discuție „foarte emoționantă” cu Zelenski. „A fost o discuție foarte emoționantă”, a spus Kiril Petkov. „Președintele Zelenski, care era într-un buncăr, a apărut și ne-a spus: Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată, pentru că sunt pe lista de ținte (a Rusiei)”.

Citește și: Cum poți ajuta Ucraina

Citește și: Sacrificiu suprem: un inginer din armata Ucrainei a aruncat în aer podul pe care se afla, pentru a opri tancurile rusești

Citește și: Fostul președinte al Ucrainei, înarmat pe străzile Kievului: „Putin a declarat război nu pentru Ucraina. Putin a declarat război întregii lumi”

Citește și: Poveștile cutremurătoare ale refugiaților din Ucraina. Un copil de 13 ani, al cărui tată a rămas în urmă: „Și eu aș fi făcut la fel”

Oficialul bulgar a mai adăugat: „Te cutremuri, pentru că omul ăsta, care cere ajutor și sprijin, ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore. Ne-a zguduit pe toți, pentru că una e să vezi victime ca statistici la televizor și alta e să te uiți în ochii cuiva pentru care supraviețuirea e o chestiune de ore”.

Totodată, premierul bulgar a spus că niciun lider european nu se aștepta de un atac de o asemenea anvergură din partea Rusiei. „Niciun lider european nu se aștepta la un atac atât de masiv”, a subliniat Petrov. „Se așteptau ca tancurile rusești să intre în provinciile Donețk și Lugansk, dar nimeni nu se aștepta la un atac atât de masiv, cu atît de multe victime. O treime din armata ucraineană a fost distrusă deja”.

Premierul Petrov a mai explicat că trupele ruse trimise în Ucraina nu știau despre amploarea operațiunii, crezând că este doar un exercițiu: „Tineri din ambele tabere mor din cauza unui lider care stă la o masă lungă și ia decizii. Aceste sanțiuni nu-l vor afecta pe Putin, dar nu putem sta cu mâinile-n sân”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter