Pozele cutremurătoare care arată dezastrul lăsat de bombardamentele rusești asupra Ucrainei

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Joi, 24 februarie 2022, 13:30

Ucraina a fost atacată în timpul nopții de armata rusă, iar dezastrul lăsat în urmă poate fi descris doar de fotografii.

Vladimir Putin a anunțat în cursul nopții „decizia unei operațiuni militare”, în Ucraina. Au fost raportate explozii în mai multe zone, inclusiv la aeroportul din Kiev. Vladimir Putin, președintele Rusiei, a anunțat, la ora 05:00 dimineața (ora României), începerea unei operațiuni militare pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei.

Printre regiunile bombardate s-a numărat și regiunea Harkov. Acolo, în orașul Chuhuiv, un copil a murit ca urmare a bombardării unui bloc cu cinci etaje, potrivit agenției de presă UNIAN. Vestea tragică a fost confirmată de serviciul de intervenție, care a menționat că incendiul a fost stins, dar multe persoane sunt rănite.

Pompierii au fost solicitați la ora 08:23, pentru a stinge incendiul declanșat într-un bloc de cinci etaje din Chuhuiv, un oraș cu 30.000 de locuitori. Au intervenit trei departamente operaționale ale Serviciului de Salvare, folosind autocisterne, un vehicul de prim-ajutor și un autoturism. Când au sosit pompierii, deha ardeau balcoanele aprtamentelor de la etajele doi, trei și patru.

Citește și: LIVE UPDATE: Rusia a început războiul în Ucraina

Citește și: Ce români vor fi chemați la luptă în caz de război – și ce riscuri există dacă refuză

Citește și: Ministrul Vasile Dîncu: Am putea să primim peste 500.000 de refugiaţi din Ucraina

Citește și: Șeful SRI: Atacurile cibernetice, activitățile de spionaj și fake news s-au intensificat în România

În urma exploziei a murit un copil și au fost rănite mai multe persoane, după cum relatează Libertatea. Mai mult, 15 locatari au fost evacuați.

Între timp, mai mulți lideri politici din România și-au exprimat sprijinul față de victimele războiului declanșat în Ucraina. Președintele României, Klaus Iohannis, a scris pe Twitter, citat de Digi24: „Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, o nouă încălcare foarte gravă a legilor internaționale, a suveranității și integrității Ucrainei. Această agresiune va atrage o reacție puternică din partea comunității internaționale, cu consecințe majore și costuri mari”.

La rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a condamnat atacul Rusiei asupra Ucrainei, spunând: „Această încălcare a dreptului internațional reprezintă un precedent periculos pentru comunitatea internațională și un risc pentru pacea de pe continentul nostru. România este pregătită să ofere asistență umanitară și să gestioneze această criză împreună cu aliații noștri din NATO și Uniunea Europeană. Am discutat cu reprezentanții Guvernului României pentru a ne asigura că cetățenii români și cei din comunitatea românească din Ucraina vor beneficia de tot suportul necesar”.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter