Un milionar din Ucraina a cerut armatei de la Kiev să îi bombardeze vila, după ce rușii s-au instalat în ea

De Unica.ro, pe

Un milionar din Ucraina a cerut armatei ucrianene să îi bombardeze vila, odată ce a realizat că rușii s-au instalat în ea.

Andrei Stavnitser, milionar ucrainean, a spus pentru „Good Morning Britain” că pe 5 martie a văzut pe o cameră de supraveghere cum forțele ruse, care aveau în dotare un lansator de rachete, au intrat pe proprietatea sa de lângă Irpin, un oraș din apropierea Kievului, potrivit Business Insider.

„Au distrus majoritatea camerelor din interiorul casei, dar a existat o mică cameră web pentru amatori pe care n-au depistat-o”, a spus Stavnitser, CEO-ul unei companii de IT, citat de Libertatea. El a părăsit Ucraina, refugiindu-se în Polonia, la puțin timp după ce Rusia a invadat violent teritoriul ucrainean.

Citește și: Apelul unui comandant din Ucraina către Papa Francisc: „Aduceți adevărul în lume, evacuați oamenii și salvați-le viețile din mâinile lui Satana”

Citește și: Cum justifică Kremlinul folosirea steagului sovietic în războiul din Ucraina: „Este un lucru sacru pentru toate generațiile”

Citește și: Primar ucrainean, despre experiența de a fi răpit de ruși: „Am înțeles că viața mea și cea a civililor valorează zero”

Citește și: Civilii finlandezi se antrenează intens, pentru a fi pregătiți în cazul unui război: „Vor să se asigure că sunt pregătiţi pentru ce este mai rău”

Stavnitser a povestit: „Au fost 12 vehicule militare pe proprietatea mea, inclusiv lansatoare de rachete, grenade. Practic, au început să tragă în Kiev din casa mea”. Acesta a mai povestit că toți membrii personalului de securitate al casei au fost capturați, dezbrăcați, interogați și „trimiși în pădure”.

Milionarul a spus că s-a simțit dezgustat, așa că a apelat la forțele armate ale Ucrainei, cerându-le să îi bombardeze casa. „A fost o decizie clară pentru mine”, a spus Stavnitser. „Nu pot face multe pentru a ajuta armata și asta a fost una dintre oportunitățile pe care le-am avut. Vreau să fac totul pentru a ajuta Ucraina să câștige”.

El a mai spus că nu îi pasă de casă, deși vila sa era nou-nouță și investise sume mari de bani în ea. Ministerul Apărării al Ucrainei nu a oferit declarații despre acest eveniment.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter