Marcel Ciolacu: „Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României al oricăror firme ruseşti şi al oamenilor de afaceri ruşi”

De Unica.ro, pe

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că trebuie să existe un blocaj complet al tuturor firmelor rusești și oamenilor de afaceri ruși din România.

Marcel Ciolacu a spus că a stat de vorbă și cu Florin Cîțu, iar declarația comună care va fi adoptată în Camerele reunite ale Parlamentului va cuprinde, printre altele, și „elemente din sancţiunile decise la nivelul UE asupra Rusiei”.

„Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României al oricăror firme ruseşti şi al oamenilor de afaceri ruşi”, a spus președintele PSD. Acesta a vorbit și cu președintele PNL, Florin Cîțu, iar Senatul și Camera Deputaților urmează să se reunească luni în ședință comună, pentru a adopta o declarație politică cu privire la situația din Ucraina.

„Am vorbit cu domnul preşedinte Florin Cîţu şi am convocat împreună un plen comun pentru o declaraţie a Parlamentului României în ceea ce priveşte evenimentele din Ucraina”, a spus Ciolacu.

Citește și: Lista completă a adăposturilor anti-bombe din România

Citește și: Cum se resimt sancțiunile împotriva Moscovei asupra rușilor de rând: „Rusia se transformă în Coreea de Nord”

Citește și: E oficial: președintele Zelenski a semnat cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană

Citește și: Mărturiile soldaților ruși capturați în Ucraina: „Când ne-au trimis, ne-au spus că mergem ca pacifiști”

El a mai adăugat: „În această declaraţie vom veni şi cu elemente din sancţiunile decise la nivelul UE şi vrem să fim foarte bine înţeleşi că ceea ce se întâmplă în Ucraina în anul 2022 depăşeşte limitele de acceptare, un stat suveran este atacat şi, în acest moment, toată lumea ne uităm fără să intervenim mai ferm”.

Cîțu a confirmat spusele liderului PSD, afirmând că trebuie ca întreaga clasă politică să acționeze ferm cu privire la războiul din Ucraina: „Am discutat azi-dimineaţă cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi vom avea plen reunit astăzi, la o oră pe care o vom anunţa, pentru a adopta o declaraţie politică pe tema situaţiei din Ucraina. Trebuie să fie cât mai repede acest plen”.

Între timp, sancțiunile economice impuse de Vest față de Federația Rusă, drept pedeapsă pentru invazia violentă a Ucrainei, se revarsă deja asupra locuitorilor din Rusia. Rubla se prăbușește, ratele dobânzilor cresc, iar rușii nu mai pot folosi cardurile pentru a plăti.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter