Manifestație cu lacrimi a soțiilor și mamelor soldaților care apără Azovstal, în Ucraina: „Nu ne vom retrage, chiar dacă trebuie să mergem noi acolo!”

De Unica.ro, pe

Peste 100 de mame, soții și copii ai militarilor care se află la uzina metalurgică Azovstal din Mariupol au făcut apel la președintele Ucrainei și la liderii mondiali să salveze soldații care apără orașul asediat.

Acțiunea a fost organizată în Piața Vicev din Ivano Frankivsk, purtând denumirea de „Salvați Mariupolul!”, după cum arată postul public de la Kiev. Persoanele prezente au protestat pașnic, cu lacrimi în ochi.

Persoanele prezente la manifestație au spus că obiectivul lor principal este de a spori atenția lumii, dar și a Ucrainei, față de garnizoana din Mariupol, care este înconjurată de două luni de trupe ruse.

Irina, mama unui militar de 25 de ani din batalionul Azov, care a fost rănit în luptele cu trupele ruse, a spus, potrivit Libertatea: „Suntem foarte mândre de copiii noștri. Sunt războinici adevărați, au rezistat atât de mult timp. Ca să reziste în continuare, ei au nevoie de provizii și de arme grele. Numai așa pot zdrobi această urgie care a venit pe pământul nostru”.

Citește și: Povestea asistentei din Ucraina care și-a pierdut picioarele într-o explozie: „Trebuie să trăiesc pentru copiii noștri, pentru familia noastră, asta e cea mai puternică motivație”

Citește și: Răspunsul Kremlinului la acuzația Occidentului că va declara oficial război Ucrainei în data de 9 mai

Citește și: Jurnalul unei tinere care a supraviețuit o lună în subsolurile din Mariupol: „M-am împăcat cu moartea mea. Ceea ce mă înfricoșează cu adevărat este o viață sub ruși”

Citește și: Oligarhul rus care l-a criticat pe Putin a anunțat ruptura completă de Rusia: „Am pierdut totul, dar nu mi-am pierdut sufletul”

Tot ea a mai spus: „Sperăm ca vocile noastre să fie auzite. Ne vor auzi ne vor scoate copiii de acolo! Altfel, vor muri la Azovstal”. În același timp, ea a insistat că femeile nu sunt dispuse să se retragă. „Dacă nu sunt salvați, nu ne vom retrage, chiar dacă trebuie să mergem noi, toate, acolo”, a fost mesajul ei. „Nu vom renunta niciodată la pământul nostru!”

La rândul său, Serhi Sivaciuk, șeful Statului Major al Apărării din Pricarpatia, a declarat: „E vorba nu doar de militari ai marinei sau ai batalionului Azov, ci și de civilii prinși la uzina Azovstal. Sarcina noastră principală este să facem apel la toate statele lumii, instituțiile militare și politice, ucrainene și internaționale, să facă tot posibilul pentru a salva acești oameni”.

Saviciuk a spus că o asemenea operațiune ar trebui să implice mai multe state, organizații internaționale, dar și „ONU, Crucea Roșie, care să asigure siguranța celor care sunt evacuați”. Până acum, 156 de copii au fost evacuați prin intermediul unui coridor umanitar și se află acum la Zaporojie. Însă cel puțin 200 de civili, printre care și 30 de copii, au rămas în subteranele combinatului bombardat.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter