Joe Biden, mesaj dur: „Putin încearcă să stingă o cultură. El nici măcar nu mai vizează ținte militare, ci elimină fiecare școală, fiecare biserică”

De Unica.ro, pe

Președintele american Joe Biden l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că încearcă să distrugă întreaga identitate culturală a Ucrainei.

Declarațiile președintelui american vin în contextul în care bombardamentele ruse au vizat în repetate rânduri școli, spitale, centre de îngrijire, teatre și muzee din Ucraina, după cum relatează Agerpres, care citează DPA.

„Mi se pare că Putin încearcă să stingă o cultură”, a explicat Joe Biden, conform Libertatea. „El nici măcar nu mai vizează ținte militare, ci elimină fiecare școală, fiecare biserică, ca și cum ar încerca să șteargă cultura ucraineană, iar lumea trebuie să se ocupe de acest lucru și noi o facem”.

Joe Biden a mai adăugat: „El nu o poate ocupa, însă încearcă să o distrugă. Putin trebuie să plătească un preţ mare pentru barbaria lui în Ucraina, pentru a-i descuraja pe alţii să întreprindă asemenea acţiuni”.

Citește și: Povestea impresionantă a unui ucrainean care a străbătut 3.700 de km pentru a-și vedea logodnica și părinții

Citește și: O elevă din Rusia, mesaj împotriva președintelui: „Nu războiului! Putin e diavolul!”

Citește și: Condiția impusă de Rusia pentru a purta discuții cu Occidentul

Citește și: Cine este Igor Zelenski, iubitul uneia dintre fiicele lui Vladimir Putin și tatăl copilului ei

Președintele american a făcut aceste declarații în cadrul deschiderii summitului Quad între liderii Statelor Unite ale Americii, Japoniei, Australiei și Indiei. Recent, Rusia a interzis acestuia intratea în țară.

Rusia a interzis intrarea în țară a unui număr de peste 963 de cetățeni americani, printre care și Joe Biden, precum și secretarul de stat Anthony Blinken. Acțiunea a fost o reacție la sancțiunile impuse de SUA Rusiei, după ce aceasta din urmă a atacat violent Ucraina, potrivit Reuters.

Joe Biden se află pe poziția 31 pe lista aranjată în ordine alfabaetică, urmat de fiul lui, Hunter Biden. Pe aceeași listă se mai află și secretarul apărării, Lloyid Austin, și directorul CIA, William Burns.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter