6 fotografii cu Joe Biden în tinerețe. Președintele SUA a împlinit 80 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 21 noiembrie 2022, 18:42

Joe Biden a împlinit duminică 80 de ani. A devenit astfel primul preşedinte octogenar din istoria Statelor Unite ale Americii. Liderul de la Casa Albă și-a sărbătorit ziua de naştere cu un brunch găzduit de soţia sa, Jill.

Aniversarea președintelui american a coincis în acest an cu un eveniment important de familie. Naomi Biden, nepoata lui, s-a căsătorit sâmbătă. Familia, dar și câțiva prieteni ai lui Biden au participat la nunta fiicei lui Hunter Biden.

Președintele Joe Biden a împlinit 80 de ani

De-a lungul celor opt decenii de viață, Joe Biden a trecut prin mai multe momente care i-au marcat existența. De la moartea primei soții și a fiicei lor, la operațiile pe creier și până la statutul de președinte al Statelor Unite, toate l-au pus la încercare pe liderul de la Casa Albă.

Pe numele său real, Joseph Robinette Biden Jr. s-a născut pe 20 noiembrie 1942, la Spitalul St. Mary’s din Scranton, Pennsylvania. Părinții lui au fost Catherine Eugenia „Jean” Biden și Joseph Robinette Biden Sr.

Fiind cel mai mare copil dintr-o familie catolică, Joe Biden mai are are o soră, Valerie , și doi frați, Francis și James.

A absolvit studiile superioare în 1961. La Universitatea din Delaware din Newark , Biden a jucat pentru scurt timp fotbal și, ca student neexceptional, a obținut o diplomă de licență în arte.

Biden are o bâlbâială , care s-a îmbunătățit de la începutul său de douăzeci de ani. El spune că a redus-o recitând poezie în fața unei oglinzi, dar unii observatori au sugerat că i-a afectat performanța în dezbaterile prezidențiale ale Partidului Democrat din 2020, scrie Reuters.

În 1968, Biden a obținut un Juris Doctor la Colegiul de Drept al Universității din Syracuse , pe locul 76 în clasa sa de 85, după ce a picat un curs din cauza unei „greșeli” recunoscute când a plagiat un articol de revizuire a legii pentru o lucrare pe care a scris-o în primul său an. la facultatea de drept. A fost admis în baroul din Delaware în 1969.

Viața de familie a președintelui american Joe Biden

Pe 27 august 1966, Biden s-a căsătorit cu Neilia Hunter, studentă la Universitatea Syracuse , după ce a depășit reticența părinților ei de a se căsători cu un romano-catolic. Nunta lor a avut loc într-o biserică catolică din Skaneateles, New York . Au avut trei copii: Joseph, Robert Hunter și Naomi Christina „Amy” Biden.

La 18 decembrie 1972, la câteva săptămâni după ce Biden a fost ales senator, soția sa Neilia și fiica Naomi, în vârstă de un an, au murit într-un accident de mașină în timp ce faceau cumpărături de Crăciun în Hockessin, Delaware . Vagonul break al Neiliei a fost lovit de o semiremorcă în timp ce ieșea dintr-o intersecție. Fiii lor Beau (în vârstă de 3 ani) și Hunter (în vârstă de 2 ani) au fost duși la spital. Biden s-a gândit să demisioneze pentru a avea grijă de ei, dar liderul majorității din Senat Mike Mansfield l-a convins să nu o facă.

După câțiva ani, actualul președinte american avea să aibă parte de o nouă poveste de drgaoste. Biden a întâlnit-o pe profesoara Jill Tracy Jacobs în 1975, la o întâlnire pe nevăzute. S-au căsătorit la capela Națiunilor Unite din New York pe 17 iunie 1977.

În 1988, Joe Biden a consultat un medic cu dureri de cap severe. S-a dovedit că avea un anevrism al vaselor de sânge ale creierului. A fost operat, iar trei luni mai târziu a avut o a doua operație.

Cariera politică și statutul de cel mai vârstnic președinte american

Biden a fost ales al 46-lea președinte al Statelor Unite în luna noiembrie 2020. El l-a învins pe actualul mandat, Donald Trump , devenind primul candidat care l-a învins pe un președinte în exercițiu de când Bill Clinton l- a învins pe George H. W. Bush în 1992.

Trump a refuzat să recunoască, insistând că alegerile i-au fost „furate” prin „fraudă electorală”, contestând rezultatele în instanță și promovând numeroase teorii ale conspirației despre procesele de vot și de numărare a voturilor, în încercarea de a răsturna rezultatele alegerilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter