Grecia primește din nou turiști în țară începând cu 16 aprilie! Care sunt condițiile

De Unica.ro, pe
Grecia își redeschide granițele pentru turiști începând cu 16 aprilie, potrivit ministrului economiei, Claudiu Năsui, după o întâlnire cu ambasadoarea Greciei la București.

Turiștii care vor intra pe teritoriul țării vor avea nevoie de certificat de vaccinare sau de test PCR negativ, potrivit Agerpres. „Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi din 16 aprilie graniţele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident cu niște condiţii”, a spus Claudiu Năsui la Antena 3, citat de Libertatea.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: „Cred că la masca de protecție se va renunța ultima dată”

Citește și: În Ungaria, restricțiile se ridică încet-încet și viața revine la normalitate

Citește și: Experți: tinerii sunt principalii vectori de transmitere a noilor tulpini de coronavirus

Citește și: O fetiță face școala online printre capre, într-un vârf de munte

Năsui a explicat că la intrarea în Grecia, toți turiștii români vor trebui să completeze un formular de localizare, care poate fi descărcat de pe internet și să prezinte un certificat de vaccinare sau un test PCR negativ. „E o veste bună!” spune Năsui. „Aşteptăm mai multe informaţii de la omologii greci, pentru că sunt regulile lor. Eu am discutat cu ambasadoarea, mi-a zis test PCR, făcut cu un termen rezonabil înainte de plecare”.

Mai mult, evitarea carantinei odată cu întoarcerea în țară va fi posibilă în anumite confiții, potrivit lui Năsui. „Dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU, a țărilor din zona galbenă, atunci nu e nicio problemă”, a spus el. „Dacă Grecia este în zona galbenă, dar cetăţeanul român este vaccinat și au trecut 10 zile de la rapel, se întoarce fără carantină. Dacă nu are vaccinul, dar a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea nu intră în carantină”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter