Fostul președinte al Ucrainei, înarmat pe străzile Kievului: „Putin a declarat război nu pentru Ucraina. Putin a declarat război întregii lumi”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 25 februarie 2022, 17:07

Fostul președinte ucrainean, Petro Poroșenko, a ieșit pe străzile Kievului înarmat cu un Kalașnikov și a vorbit cu reporterii CNN.

Petro Poroșenko l-a numit pe Vladimir Putin „nebun” pentru că a venit să omoare ucraineni. Mai mult, a atras atenția asupra faptului că ce se întâmplă este un război nu doar la adresa Ucrainei, după cum relatează Libertatea: „Toată lumea ar trebui să înțeleagă, Putin a declarat război nu pentru Ucraina. Putin a declarat război întregii lumi”.

„Ar trebui să îl tratăm pe Putin ca pe un om care a pierdut orice urmă de rațiune”, a mai spus el. „Este pur și simplu dus. Este pur și simplu nebun. Este pur și simplu malefic să vină aici să-i omoare pe ucraineni”.

Vineri, trupele ruse au reușit să pătrundă în Kiev, după ce capitala Ucrainei a suferit mai multe bombardamente în timpul nopții. Fostul președinte al țării a spus că batalionul său se află la aproape doi până la trei kilometri de luptele dintre soldații ruși și cei ucraineni.

Când a fost întrebat de CNN ce arme deține, fostul președinte a arătat o armă Kalașnikov și a explicat că batalionul său deține și câteva mitraliere, dar nicio armă de artilerie grea sau tancuri.

Citește și: Ultimele cuvinte ale celor 13 polițiști de frontieră ucraineni care păzeau Insula Șerpilor: „Navă rusă, du-te dracului”

Citește și: Scrisoarea tulburătoare a unui medic din Ucraina: „Văd că forțele inamice sunt confuze datorită nivelului neașteptat de rezistență al țării”

Citește și: Unor femei din Ucraina le-au apărut pe Tinder profilurile militarilor ruși: „Nu am de gând să mă culc cu inamicul”

Citește și: Un cuplu ucrainean s-a căsătorit în zgomotul sirenelor de raid aerian din Kiev

„Oricât de mulți soldați ucide, oricâte rachete are, oricâte arme nucleare are, noi, ucrainenii, suntem oameni liberi, cu un mare viitor european”, a amintit fostul președinte al Ucrainei.

Poroșenko a vorbit și despre numărul de decese suferite atât de armata ucraineană, cât și armata rusă, după prima zi de luptă: „Am pierdut aproximativ 130 de soldați ucraineni și aproximativ 800 de soldați ruși au fost uciși chiar ieri, conform raportului ministrului ucrainean al apărării”.

Trupele ruse au intrat vineri în cartierul Obolon din nordul Kievului, după bombardamentele masive din timpul nopții. Ministerul Apărării le-a cerut oamenilor să nu își părăsească casele și să pregătească cocktailuri Molotov, pentru a apăra orașul. Mai mult, aproape 20.000 de oameni au primit arme de foc pentru a se putea implica în apărarea capitalei.

Foto – Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter