Emmanuel Macron, mesaje de susținere în rusă și ucraineană, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina

De Unica.ro, pe

Președintele Franței, Emmanuel Macron, s-a adresat rușilor în propria lor limbă, admirând curajul poporului rus de a protesta împotriva războiului din Ucraina, război ordonat în dimineața zilei de 24 februarie de către președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Emmanuel Macron, mesaje de susținere în rusă și ucraineană, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina

„Suntem alături de cei care nu vor ca acest război nedemn să fie purtat în numele lor și apără pacea”, a scris Emmanuel Macron în rusă.

Într-un alt mesaj, de această dată în ucraineană, Emmanuel Macron spune că aplaudă curajul poporului ucrainean care rezistă atacului.

„În numele francezilor, îi adresez președintelui Zelenski susținerea frățească a Franței. El este acum imaginea onoarei, libertății și a curajului”, a scris Emmanuel Macron în ucraineană.

Emmanuel Macron a descris invazia Rusiei în Ucraina drept un război „alimentat de o lectură revizionistă a istoriei europene”. „Rusia nu este atacată, ea este agresorul”, a mai spus. „Acest război nu este un conflict între NATO și Rusia” și „cu atât mai puțin o luptă împotriva nazismului, este o minciună”, a adăugat într-un discurs adresat națiunii, citat de Digi 24.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Povestea cuplului american care a adoptat un băiețel din Ucraina cu doar câteva zile înainte ca războiul să înceapă

Cum funcționează sancțiunile economice impuse împotriva Rusiei

De ce a invadat Rusia Ucraina. Ce vrea Vladimir Putin

Vladimir Putin, decret pentru toată Rusia din 2 martie 2022. Ce nu mai au voie rușii să facă

Emmanuel Macron a mai precizat că va menține legătura cu președintele rus, Vladimir Putin, pentru a încerca să-l convingă să renunțe la arme.

Liderul de stat a adăugat că oferă ajutorul Franței în negocierile dintre reprezentanții Rusiei și Ucrainei, precizând că încearcă să împiedice ca actualul război din Ucraina să se extindă în alte țări.

Vladimir Putin a pornit pe 24 februarie 2022 o „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei, cu scopul, spune el, „protejării populației din regiunea Donbass”, care, tot potrivit lui, „a cerut ajutorul Rusiei și a fost ținta abuzurilor și genocidului din partea regimului de la Kiev în ultimii opt ani”.

În ciuda acestor declarații și a promisiunii că vor fi atacate doar așezările militare, imaginile bombardamentelor din Ucraina îl contrazic.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter