Conversațiile radio ale soldaților ruși, interceptate: „Aici e iadul, am fost abandonați”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 07 martie 2022, 11:39

Conversațiile radio ale soldaților ruși invadatori au fost interceptate de ucraineni, și arată o nouă dimensiune a războiului.

Consilierul Ministrului Afacerilor Interne de la Kiev, Anton Gerașcenko, a făcut publice conversațiile interceptate ale armatei ruse ce a invadat Ucraina. Militarii ruși vorbesc despre pierderile suferite de armata lor, dar și despre cum jefuiesc magazinele din Ucraina, potrivit Novoe Vremia, citat de Libertatea.

Gerașcenko a subliniat că armata rusă este demoralizată și resimte sentimentul de trădare. „Încep să public un ciclu de interceptari ale conversațiilor ocupanților ruși”, a scris el. „Dușmanii sunt demoralizați, se simt abandonați, trădați. Fără combustibil și provizii. Te vom învinge și mai tare! Gunoi! Pentru Cernihiv! Pentru Harkov! Pentru Mariupol! Pentru Kiev! Interceptări oferite de aliații noștri”.

Unul dintre invadatorii ruși a spus că unitatea lui a fost atacată de un foc puternic de artilerie și a fost distrusă. Mai mult, s-a plâns de faptul că autoritățile de la Moscova nu au vorbit despre situația actuală.

Citește și: Raed Arafat, despre adăposturile de protecție civilă: „Trebuie să fim pregătiţi din timp”

Citește și: Fost oligarh rus, despre războiul început de Putin: „Este o sinucidere. Nu poate câştiga în Ucraina”

Citește și: Mărturia unui locuitor din Herson, oraș din Ucraina ocupat de ruși: „Chiar dacă rușii nu ne vor ucide, e imposibil să ai încredere în ei”

Citește și: Cum sunt pedepsiți rușii care răspândesc informații ce contravin propagandei lui Putin

„Putin… un ticălos. Vezi cum… pe scurt, am mers aici doar pentru exerciții?! S-au terminat exercițiile… intrăm în Ucraina prin Belarus. Și nu poți refuza”. Întrebat fiind de ce nu refuză, el a explicat: „Da… te pot trimite în închisoare”.

O altă înregistrare arată un soldat care vorbește despre felul în care trupele sale au intrat pe teritoriul Ucrainei din Belarus, în noaptea de 24 februarie. El a spus că totul a mers bine la început, dar apoi au început pierderile. „Nu am văzut niciodată atâtea cadavre în viața mea”, a spus el. Acesta a mai adăugat că nu există nicio legătură cu Rusia și poate face apeluri de pe telefon doar de pe un telefon furat din magazin.

Într-o a treia înregistrare, ocupantul rus a povestit cum armata lui este întâmpinată de ucraineni cu foc de mitralieră: „Oameni, civili… De ce toată lumea are mitraliere? Toată lumea are mitraliere! Conduceam ieri, erau pe transportor, ei stăteau înăuntru și auzim gloanțe: tu-tu-tu-tu, lovituri așa”.

Alt militar spus este auzit într-o înregsitrare spunând: „Pierderi, în luptă. Aici e iadul, am fost abandonați!”. Interlocutorul său l-a rugat să nu facă pe eroul.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter