Clienții celor mai mari bănci din România riscă să rămână fără bani în cont din cauza hackerilor

De Unica.ro, pe
Compania de securitate cibernetică Bitdefender avertizează că o nouă campanie de e-maiuri frauduloase care pretind a fi de la bănci cunoscute este activă în România.

E-mailurile pretind a fi transmise din partea băncilor cunoscute în România, cum ar fi Banca Transilvania, ING, Raiffeisen Bank, BCR, CEC Bank și UniCredit Bank. Scopul este de a convinge oamenii să accese link-uri sau să descarce fișiere periculoase, care ar putea să îi lase fără bani în cont.

Un comunicat de presă citat de Agerpres arată că mesajele frauduloase îndeamnă la actualizarea datelor personale, descărcarea de extrase de cont, confirmarea unor tranzacții, deblocarea unui cont suspendat temporar sau reactivarea plăților online cu cardul.

Aceste e-mailuri se folosesc de logo-urile și culorile băncilor în cauză și sunt scrise corect din punct de vedere gramatical, spre deosebire de cum erau scrise înainte mesajele înșelătoare odinioară.

Evitaţi să accesaţi fişiere executabile sau link-uri venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu aşteptaţi vreun mesaj. Folosiţi o soluţie de securitate performantă capabilă să depisteze ameninţări informatice şi să blocheze instalarea acestora pe dispozitive. Folosiţi calculatorul de serviciu doar în scop profesional şi nu accesaţi de pe acesta aplicaţii sau programe în interes personaleste recomandarea de la Bitdefender, după cum arată Digi24.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter