Agresorii sexuali vor fi înscriși într-un registru național. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 20 iunie 2019, 19:31
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, 20 iunie 2019, legea care permite identificarea rapidă, prin intermediul registrului naţional automatizat, a persoanelor care au comis infracţiuni sexuale. 

Conform Libertatea, legea a fost inițiată de către deputatul independent Oana Bâzgan, pe baza unui proiect pornit de la un avocat din Bacău. Vlad Fesan, cel de la care a plecat ideea, a fost scandalizat de un bărbat condamnat de două ori pentru viol, și care se plimba nestingherit prin fața unei școli, căutând victime noi.

Potrivit noului act normativ, persoanele care vor fi înscrise în acest registru au obligația să comunice poliției, o dată la cel mult trei luni, informații precum profesia lor, mijloacele de existență, persoanele alături de care locuiesc sau își desfășoară activitatea ori ce școli sau spitale de copii frecventează.

Dacă o persoană înscrisă în acest registru pleacă într-o călătorie sau își schimbă locuința, ea trebuie să anunțe Poliția. Mai mult decât atât, Poliția este obligată să facă verificări la domiciliul persoanelor înscrise în registru, cel puțin o dată la trei luni.

Consultă aici noul act normativ.

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter