10 idei de aranjamente și decorațiuni pentru masa de Paște

Ultimul update Vineri, 05 noiembrie 2021, 16:05
Orice gospodină își dorește ca masa de Paște să fie încărcată cu bunătăți tradiționale, de la ouă frumos vopsite și încondeiate, până la cozonaci aromați. Dar de ce să nu creezi un tablou complet de sărbătoare și să înfrumusețezi masa cu ajutorul unor decorațiuni de Paște? Acestea pot fi făcute de tine, acasă, sau cumpărate din comerț.

Invitații vor fi cu siguranță surprinși plăcut de o masă colorată și veselă, specifică primăverii. Noi îți recomandăm să nu neglijezi acest aspect și să îți împodobești casa cu elemente reprezentative pascale: ouă, iepurași, flori, puișori galbeni.

Decorațiuni de Paște handmade pentru masa festivă

Joacă-te cu formele și culorile! Ai nevoie doar de îndemânare. imaginație și răbdare, în funcție de ce alegi să faci. Spre exemplu, dacă ești o iubitoare de flori, acestea nu trebuie să lipsească sub nicio formă de pe masa de Paște.

1. Vază cu flori și jeleuri

Un aranjament pe care îl poți face cu mâna ta arată cam așa: umpli un recipient mic cu apă, îl plasezi în centrul unui vas mai mare și adaugi jeleuri rotunde și colorate între cele două obiecte. Tai tulpinile florilor, în așa fel încât să încapă în recipientul mic și apoi le pui în apă. Rezultatul este unul de efect.

2. Vază cu flori și beteală

Următoarea decorațiune de Paște este mai simplu de realizat. Într-o vază mai mare pui apă și fâșii de beteală, pentru a da un efect de strălucire. Aranjezi florile în vas și adaugi pentru efect câteva ouă decorative. Ambele aranjamente sunt prezentate în tutorialul de mai jos.

3. Morcovi umpluți cu ouă de ciocolată

La prima vedere, nu sună prea apetisant. Dar copii vor fi extrem de încântați. Pentru acest aranjament, ai nevoie de mai multă îndemânare. Este necesar să folosești hârtie colorată portocalie și verde, ouă de ciocolată, lipici și o foarfecă. Tot ce trebuie să faci este să construiești din hârtie un morcov, nu înainte de a ascunde oul de ciocolată în interiorul său. Mai multe instrucțiuni vezi în videoclipul următor.

4. Iepurașii veseli

Masa de Paște nu este completă fără simbolul sărbătorii: iepurașul de Paște. Pentru această decorațiune de Paște, ai nevoie de un pic de talent la desenat și îndemânare la decupat. După ce desenezi pe un carton toate părțile componente ale iepurașului (corpul, urechiușele și mânuțele), le decupezi și le lipești, ca în tutorialul video de mai jos. Nu uita să creezi și un suport, pentru ca iepurașul să stea „în picioare”. La final, îi realizezi și o coroniță din flori, tot din hârtie colorată.

5. Mini-coșulețe de Paște

Ai nevoie de forme din hârtie pentru brioșe, cât mai colorate, pâslă, carton alb, foarfecă, lipici. Construiește un coșuleț cu ajutorul ambalajelor de la brioșe, exact cum este prezentat în tutorial. Apoi umple-l cu hârtie colorată tăiată în fâșii și folosește-l pentru depozitarea unui iepuraș simpatic sau a unor ouă mici de ciocolată.

Decorațiuni de Paște, pe care le poți cumpăra din comerț

Dacă răbdarea nu este punctul tău forte, nu este nicio problemă. Masa ta de Paște poate arăta impecabil cu decorațiuni de Paște realizate de profesioniști.

6. Găinușa de Paște

Noi îți recomandăm ornamentul Găinușa de Paște, un aranjament confecționat din plastic, îmbrăcat în material decorativ mov. Găinușa simpatică îi va cuceri pe invitații tăi.

Decorațiuni de Paște-coș cu găinușă de Paște

Cu aceste decorațiuni de Paște, masa va căpăta un aspect vesel. Alegeți mai multe aranjamente de aici.

7. Ou decorativ

Un produs mai deosebit este oul ornamentat cu iepurași și fluturi. Acest produs din porțelan se deschide și poate fi un suport ideal pentru un ou real. De asemenea, îl poți folosi doar ca decor pe masa de Paște, având o înălțime de 12 centimetri.

Decorațiuni de Paște-ou ornamentat cu iepuri și fluturi

Comandă online de aici mai multe decorațiuni de Paște, ideale pentru masa de sărbători.

8. Iepuraș argintat cu mamă

Iepurașii argintați au farmecul lor și sunt o piesă de rezistentă pentru masă. Aceste decorațiuni de Paște sunt elegante și pot fi făcute și cadou.

Decorațiuni de Paște-iepuraș argintat cu mamă

Pe lângă aceste decorațiuni de Paște, găsești numeroase alte modele aici.

9. Aranjament decorativ cu suport din ceramică

Un coș ideal pentru masa de Paște este acest aranjament care cuprinde toate elementele specifice acestei sărbători: flori artificiale, miel, puișori și fluturași. Toate acestea sunt aranjate într-o manieră deosebită, pe un suport de ceramică.

Decorațiuni de Paște-coș decorativ cu miel, fluturi și flori

Acest aranjament va atrage privirile tuturor. Mai multe decorațiuni de Paște sunt disponibile aici.

10. Bomboniera de Paște

O ultimă decorațiune pe care ți-o sugerăm este un obiect decorativ din porțelan, care are și o bună utilitate. Poți alege să folosești acest bibelou pe post de bombonieră. Cei mici vor fi cu siguranță încântați.

Decorațiuni de Paște-bombonieră în formă de ou

Dacă dorești mai multe decorațiuni de Paște, intră aici.

Toate aceste decorațiuni și aranjamente vor oferi mesei tale de Paște un aspect vesel, colorat, primitor. Fie că vrei să le realizezi cu mâna ta, fie că preferi să le cumperi gata făcute, ele vor încânta privirile invitaților.

Cand vrei sa impresionezi vizual, trebuie sa stii care sunt culorile complementare!

Vezi și 7 flori care pot trăi în vază câteva săptămâni și cum să le îngrijești corect

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter