Forme de cozonac pentru Crăciun și Revelion

De Sofia Ionescu, pe

Sărbătorile în familie parcă ne aduc aminte și mai mult de copilărie atunci când din cuptor vine miros de cozonac proaspăt, cald și aromat. Dacă vrei și tu să faci anul ăsta de Crăciun și de Revelion cozonac, e bine să ai forme de cozonac potrivite. Iată câteva selecții pentru a alege formele potrivite nevoilor tale.

Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Unica.ro. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Cuprins

Pentru mulți dintre noi, cozonacul reprezintă unul dintre deserturile copilăriei. Bunicile noastre pregăteau de sărbători cozonaci pufoși și aromați și parcă iubeai să rupi din ei cât erau calzi, încă aburind.

Chiar dacă astăzi poți cumpăra cozonaci de pe toate drumurile, vei pierde bucuria și satisfacția de a-i fi preparat în propriul cuptor, dar și mirosul care se răspândește în toata casa.

Poate ți se pare complicat să pregătești cozonacul acasă, dar asta și pentru că, probabil, nu ai încercat niciodată să faci. Pentru că, după ce faci prima dată, cu siguranță vei repeta experiența.

Dacă vrei să încerci să faci cozonac, caută o rețete de cozonac pe placul tău, alege tăvile potrivite și înearcă!

Forme de cozonac ieftine

Nu trebuie să ai un buget foarte mare pentru a-ți achiziționa forme de cozonac bune. Poți găsi unele la prețuri convenabile cu care să-ți faci treaba foarte bine.

Spre exemplu, poți opta pentru o formă de cozonac teflonată Vanora Home. Stratul antiaderent te asigură că nu se lipește aluatul de tavă și vei putea scoate cozonacul cu ușurință din ea.

Formele din silicon sunt și ele ideale pentru cozonac. Formele rezistă la temperaturi cuprinse intre – 40°C și +280°C și au grad mare de antiaderență, garantând o perfectă extragere a produselor, după coacere sau congelare.

Forme din silicon pentru cozonaci
Forme din silicon pentru cozonaci

În cazul în care vrei să alegi forme pentru cozonac de unică folosință, la doar câțiva lei, poți face și asta. Arată frumos și nici nu vor ocupa spațiu în dulapurile tale după utilizare. Așadar, poți opta pentru o formă de copt pentru cozonac, din carton, potrivită mai ales dacă vei vrea să faci un cozonac cadou.

Tăvi de cozonac profesionale

Dacă vrei să investești în tăvile de cozonac, e bine să știi că există și variante puțin mai sofisticate, cum sunt formele cu înveliș de ceramică sau marmură.

Poți opta pentru o tava pentru cozonac cu înveliș de marmură Berlinger Haus. Este ideală pentru a găti acasă în ea și, în plus, poate fi băgată fără probleme la mașina de spălat vase.

De asemenea, dacă vrei forme pentru cozonac pe care să le păstrezi mai mult timp și să fii mulțumită de investiția ta, poți alege formele cu interior din ceramică, de exemplu, o tavă de cozonac Schmitter în care să-ți faci cozonacii de sărbători.

Tot din categoria tăvilor în care merită să investești face parte și tava de copt rectangulara Tefal Succes. Confecționată din materiale de înaltă calitate pentru utilizare îndelungată, forma de copt Tefal PerfectBake asigură o preparare perfectă și performanțe de lungă durată. Poți obține rezultate optime datorită învelișului antiaderent Bake+ ce asigură o desprindere perfectă a preparatelor tale preferate. De asemenea, forma este ușor de curățat.

Forme de cozonac de aluminiu de unică folosință

Formele de cozonac din aluminiu sunt foarte căutate. Pe lângă faptul că sunt ieftine și la îndemână, cozonacii se fac foarte bine în ele și la final nici nu mai nimic de curățat sau de depozitat.

Poți achiziționa, spre exemplu, un set de 10 bucăți de forme pentru cozonac, la doar 14 lei. Chiar dacă nu vrei să faci zece cozonaci deodată, e bine să le ai la îndemână atunci când vrei să te apuci de treabă, oricând ar fi asta.

Dacă nu crezi că ai nevoi de așa multe forme de cozonac din aluminiu, poți alege să cumperi un set cu 2 tăvi de cozonac, fix cât să ai pentru aceste sărbători de iarnă.

Ce fel de forme de cozonac achiziționezi este alegerea ta. Ia în calcul însă care sunt nevoile tale și ce buget ai pentru ele. Dacă nu ești foarte sigură, poți opta inițial pentru unele de unică folosință și, mai apoi, după ce prinzi încredre, poți alege să faci investiții pe termen mai lung.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter