Globuri și decorațiuni potrivite pentru bradul de Crăciun

De Sofia Ionescu, pe

Bradul de Crăciun este o tradiție veche și foarte îndrăgită, iar minunatele globuri și decorațiuni înfrumusețează aceste frumoase obiceiuri. Alegerea lor este una care ține de gusturi și posibilități, însă e important ca atunci când cumpărăm globuri și decorațiuni pentru Crăciun să optăm pentru ceea ce ne aduce bucurie, mai degrabă decât pentru ce ”se poartă”.

  • Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Unica.ro. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Cuprins

Tradiția împodobirii bradului de Crăciun, în timp

Bradul de Crăciun și tradițiile din jurul lui datează de secole. Cel mai vechi document în care se vorbește despre un brad împodobit a fost descoperit la Riga, în Lituania, și datează din anul 1510. În anul 1605 a fost înălțat primul brad de Crăciun într-o piață publică, la Strasbourg. Acesta era împodobit numai cu mere roșii! În Statele Unite ale Americii, împodobirea bradului într-un loc public a fost legalizată pentru prima dată în statul Alabama, în anul 1836.

În România, prima mențiune despre un brad împodobit de Crăciun datează din timpul regelui Carol I, în anul 1866. La vremea aceea, în Ajun, prinții și prințesele invitate la palat împodobeau bradul după modelul german instaurat de noul rege.

Globurile și decorațiunile pentru brad s-au schimbat foarte mult de-a lungul anilor și există o adevărată industrie care se ocupă de asta. În prezent, poți alege din sute de mii de modele, dimensiuni și culori, iar asta poate fi complicat.

Dincolo de ce se poartă în fiecare an, e important ca atunci când alegem globuri și decorțiuni de Crăciun să fim atenți la emoția pe care ele ne-o provoacă. Asta pentru că Crăciunului și tradițiile legate de el sunt despre bucurie.

Magia Crăciunului începe de la primele decorațiuni și ornamente, globuri și lumini, toate aranjate într-un mod creativ, astfel, fiecare cameră să capete o notă de eleganță și un strop de personalitate.

Seturi de globuri sub 100 de lei

De multe ori se întâmplă să ne gândim înainte de a ne apuca de împodobit bradul ce anume ne dorim, mai ales ce culoare vrem să fie globurile și decorațiunile noastre. În acest caz, seturile de globuri pot fi o alegere foarte bună. Ele conțin globuri în culori și nuanțe asemănătoare care se potrivesc foarte bine.

Poți opta, așadar, pentru un set de 50 de ornamente de brad Kring, mai ales dacă îți plac nuanțele de arămiu și roz. Un astfel de set poate fi suficient pentru împodobirea completă a unui brad. În plus, este și la un preț accesibil.

Set globuri și decorațiuni pentru bradul de Crăciun
Set de 50 de ornamente de brad Kring

Dacă îți dorești și mai multe globuri și decorațiuni și iubești albul și argintiul poți alege un set 90 de ornamente pentru bradul de Crăciun. Prețul este, de asemenea, unul avanyajos, sub 100 de lei și este suficient pentru a-ți împodobi complet bradul.

Set 90 de ornamente pentru bradul de Crăciun
Set 90 de ornamente pentru bradul de Crăciun

În cazul în care roșul și albul sunt culorile tale pereferate pentru bradul de Crăciun, poți alege un set de globuri de Crăciun Sersimo cu modele specifice sărbătorilor de iarnă. Globurile vă vor permite să creați un decor minunat pentru brad. Setul include șnururi cu care să agățați globurile rapid și ușor în locul dorit.

Globuri și decorațiuni potrivite pentru bradul de Crăciun
Set de globuri de Crăciun Sersimo

Globuri scumpe pentru bradul de Crăciun

Globurile de Crăciun pot fi o investiție pe termen lung și atunci poate îți dorești să investești în globuri cu personalitate, create de designeri cunoscuți de ornamente și decorațiuni.

Globurile mandala Christmas Spirit, spre exemplu, au fost pictate manual, cu mult drag și cu migală, pentru a aduce în casa ta spiritul și bucuria Crăciunului. Fiecare glob este insoțit de o felicitare Mandala de colorat. Fiind pictată manual, fiecare piesă este unică, așa că fiecare produs poate avea mici variațiuni, o reproducere exactă este imposibilă.

Tot lucrate manual și foarte frumoase sunt și globurile de sticlă înger sau alte modele asemănătoare. Acest glob este decorat manual cu pastă polimerică, cu aripile pictate, suflat din sticlă transparentă, artizanal, la Sibiu.

Un set de 3 globuri – Bauble with Deer and Dots – Wool White, Pine Green este, de asemenea, o alegere deosebită. Acest produs de Kaemingk este perfect indiferent dacă este folosit pentru împodobirea bradului sau pentru ornarea casei.

Pentru cei care țin să aibă globuri din ediții limitate, pot opta pentru globuri de lux de Crăciun design Neli Chiu. Sunt decorațiuni de lux lucrate manual, inspirate din stilurile clasice Rococo, Ludovic XVI, Fabergé dar și din alte stiluri mai moderne: art deco, tribal art și altele.

Globuri de sticlă

Chiar dacă sunt mai fragile, globurile de sticlă sunt mai delicate și mai frumoase. Mânuite cu grijă, aceastea pot fi o adevărată bogăție în bradul de Crăciun și o sursă de bucurie.

Un glob de sticlă Moș Crăciun poate fi o adevărată atracție în brad. Lucrate manual, la Sibiu, aceste globuri sunt de-a dreptul încântătoare. În plus, le poți face cadou celor dragi, pentru că sunt cu totul speciale.

De asemenea, poți să te bucuri de un set de 5 globuri clasice din sticlă suflate și pictate manual la Curtea de Argeș. Sunt globuri din sticlă formatizate prin suflare cu gura și pictate manual cu pensule și pipete. Prezintă finisaj lucios, cu irizații și ornament cu flori de gheață

În cazul în care îți dorești mai multe globuri și decorațiuni în același pachet, poți opta pentru un set 14 globuri Crăciun Decoris. Conține mai multe tipuri de ornamente, inclusiv un vârf de brad din sticlă, toate la un preț avantajos.

Decorațiuni pentru brad

Dincolo de frumoasele globuri, în bradul de Crăciun putem așeza și alte decorațiuni care să ne bucure privirile.

Un set de 30 ornamente de brad, din lemn, multicolore pot să aducă un plus de gingășie și culoare în brad. Foarte potrivite atât pentru agățat în brad, acestea pot fi folosite și în grădini și case, dar și ca etichete de cadouri.

Set de 30 ornamente de brad, din lemn
Set de 30 ornamente de brad, din lemn

Ornamentele roșii sunt foarte apreciate în preajma Crăciunului, așadar un astfel de set de decorațiuni din lemn poate fi minunat. La fel, și acestea pot fi puse în Brad, atârnate în diverse locuri din casă sau făcute cadou.

Dacă îți place puritatea albului și asta te duce mai degrabă cu gândul la frumusețea zăpezii, poți opta pentru un set de 21 de decorațiuni albe, care vin frumos ambalate într-o cutie elegantă. Sunt foarte potrivite pentru decorarea casei, dar și pentru a fi dăruite.

Beteală pentru brad

Chiar dacă beteala clasică, din copilăria noastră, este tot mai puțin întâlnită în decorul brazilor de Crăciun, ea ne poate trezi multora amintiri frumoase. Indiferent că îți dorești o astfel de beteală sau alte variante mai nou apărute, decizia îți aparține în totalitate.

O beteală de Crăciun cu LED, simplă și frumoasă poate să reprezinte un ornament minunat pentru brad, dar și pentru a decora alte obiecte din casă. Beteala cu lumini LED funcționează pe bază de baterii 2 x AA.

Un alt fel de beteală, care arată foarte frumos în bradul de Crăciun, este beteala ploaie, lungă de 2 metri.

Șiragurile de mărgele sunt, de asemenea, în ultimii ani, un înlocuitor foarte apreciat pentru clasica beteală de brad. Un astfel de șirag perle decorative pentru brad poate aduce un plus de eleganță.

Indiferent ce globuri și decorațiuni alegi pentru bradul de Crăciun în 2022, ia în calcul că este cel mai important ca tu și familia să simțiți bucurie atunci când le priviți.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter