20 de idei de cadouri pentru Crăciun

De Sofia Ionescu, pe

Să faci cadouri de Crăciun este cu adevărat foarte frumos și oferă satisfacție nu doar celor care le primesc, ci și celor care dăruiesc. Darurile de Crăciun sunt o tradiție veche și foarte apreciată, însă, de multe ori, ni se întâmplă să nu mai avem inspirație. Așadar, pentru aceste momente, iată 20 de idei de cadouri pentru Crăciun din care să alegi:

  • Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Unica.ro. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Cuprins

Tradiția cadourilor de Crăciun

La fel ca multe tradiții populare de Crăciun, oamenii fac schimb de cadouri de foarte mult timp. Chiar dacă tendințele și gusturile în materie de cadouri se pot schimba, cumpărarea, pregătirea și oferirea de daruri prietenilor și familiei este ceva care a fost onorat de oameni din întreaga lume în sărbătorirea perioadelor festive de mii de ani.

Deși obiceiul de a oferi daruri în luna decembrie datează chiar dinainte de apariția creștinătății, pentru creștini, darurile oferite de Crăciun sunt simbolice pentru omagiile aduse pruncului Iisus de către cei trei magi după nașterea lui în timpul poveștii Nașterii Domnului. Noul Testament al Bibliei îi descrie pe cei Trei Magi – Melchior, Caspar și Balthazar – călătorind la locul nașterii lui Isus, urmând o stea și, la sosirea lor, dându-i daruri de aur, tămâie și smirnă.

Astăzi, oferirea de cadouri unul altuia reprezintă o parte centrală a zilei de Crăciun, multe familii dedicând mult timp acestui obicei. Pentru copii, dar și pentru unii adulți, șansa de a primi cadouri este adesea punctul culminant al sărbătorilor de iarnă.

Dăruirea de cadouri este un eveniment atât de celebrat în lumea occidentală, încât în jurul lui s-au dezvoltat industrii uriașe.

Cadouri de Crăciun pentru copii

Copiii sunt, poate, cei mai nerăbdători și cei mai bucuroși atunci când vine vorba de cadourile de Crăciun. Și, de cele mai multe ori, copiii sunt și cel mai ușor de mulțumit. În plus, de obicei, copiilor le place să îi scrie o scrisoare moșului, astfel că poate fi mai ușor să știi ce își doresc să găsească sub bradul de Crăciun. Dacă nu o fac, iată câteva idei din care să te inspiri:

Cei mai mulți dintre copii, indiferent de vârstă, după ce descoperă jocurile Lego sunt foarte încântați de ele. Așadar, un Lego Classic – cutie mare de construcție creativă poate fi un cadou execelent pentru copiii mai mari de trei ani. Pe lângă faptul că vor avea multe oportunități de joacă și creativitate, veți avea și o cutie de depozitare.

Pentru copii mai micuți, pentru care piesele Lego clasice pot fi periculoase, un cadou potrivit ar putea un Lego Duplo trenul cu animale. Acesta are piese mai mari și mai ușor de construit încă de la vârsta de un an și un pic.

În biblioteca fiecăruia rămâne, peste ani, măcar o carte cu cele mai frumoase povești ale copilăriei, citite și răscitite, aproape învățate pe de rost. Așadar, o carte ”Poveștile copilăriei mele” poate fi un cadou foarte frumos de Crăciun.

În cazul în care copilul tău este pasionat de mașini, un cadou de Crăciun care cu siguranță va fi apreciat poate fi o mașinuță antigravitațională EDAR. Poate fi folosită atât pe sol, cât și pe tavan sau pereți, fiind extrem de rapidă. Pentru că are un comutator antigravitațional, jucăria îi va uimi pe cei mici cu cascadoriile pe care le poate face.

Dacă, în schimb, copilului îi plac păpușile, mai ales cele interactive, un cadou potrivit pentru Crăciun ar putea fi păpușa Mirabel, personajul din îndrăgitul film Encanto. Păpușa cântă și are ca accesoriu un acordeon.

Cadouri de Crăciun pentru soț sau soție

De multe ori se întâmplă ca și în cazul adulților, ca și în cel al copiilor, fiecare să își exprime anumite dorințe în ceea ce privește mult așteptatele cadouri pentru Crăciun. Dacă acest lucru nu se întâmplă însă, iată cateva idei:

Pentru cele care iubesc bijuteriile, o pereche de cercei Valentine Drop Dangle ar putea fi un cadou de Crăciun inspirat. Formați din trei inimioare de mărimi diferite, cerceii de culoare albă, din oțel inoxidabil, pot fi potriviți atât pentru Crăciun, cât și pentru petrecerea de Revelion.

Tot pentru iubitoarele de bijuterii, un alt cadou care este posibil să fie foarte îndrăgit poate fi o cutie pentru depozitarea și organizarea bijuteriilor. Este o cutie cu un design plăcut, cu multe compartimente și care poate fi închisă cu cheia.

 Cutie pentru depozitarea și organizarea bijuteriilor
Cutie pentru depozitarea și organizarea bijuteriilor

De asemenea, un accesoriu pe care foarte multe persoane îl apreciază și care este și foarte util este un smartwatch. Acestea pot fi dăruite atât soților, cât și soțiilor.

Spre exemplu, poți alege un SmartWatch si Bratara Fitness 2in1 WiX, cu o mulțime de funcții, de la ceas, la funcții ce țin de sănătate și măsurători ale antrenamentelor. În plus, are o brățară care se poate schimba pentru a se potrivi ținutei. Astfel, poate avea o brățară sport și una elegantă.

Un smartwatch TechONE poate fi un cadou potrivit și pentru bărbați. Și acesta are multe funcții de monitorizare a somnului, ritmului cardiac, a respirației, precum și a antrenamentelor. În plus, ca pe orice smartwatch pot fi văzute notificările, este rezistent la apă și util în foarte multe situații.

În cazul în care vorbim despre un sau o iubitoare de cărți, alegerile pot fi simple. Aceștia se vor bucura întotdeauna de o carte bună, singurul lucru la căruia trebuie să acordați atenție este ca acea carte să nu se găsească deja în bibliotecă. O variantă bună ar putea fi cartea Omul în căutarea sensului vieții, de Viktor Frankl.

Cadouri de Crăciun pentru părinți

Atunci când vrei să le faci cadouri pentru Crăciun părinților poate fi dificil dacă nu știi deloc ce își doresc. Poți alege să le iei un cadou la comun, dacă crezi că vor aprecia acest lucru, sau, dimppotrivă, le poți lua câte un cadou fiecăruia.

Un cadou pentru mama ar putea fi un set de parfum sau cosmetice. Cutia cadou Today conține 3 produse din gama Today pentru ea, ambalate într-o cutie mare cartonată și înfoliată, perfectă pentru a fi dăruită: apă de parfum, mini apă de parfum și cremă de corp.

Tot un parfum poți alege și pentru tata, dacă crezi că va aprecia un astfel de dar. Poți opta pentru un set cadou Antonio Banderas Blue care conține atât apă de toaletă, cât și loțiune pentru ras.

Un coș cadou de Crăciun cu motive tradiționale poate fi, de asemenea, o idee de cadou inspirată pentru părinți. Acesta conține dulciuri, miere și alte produse naturale, de la producători români, vin și chiar un săculeț cu lavandă.

O altă idee de cadou pentru părinți poate fi un set cadou, GiftBox Christmas Cheese-Lover. Acesta conține un tocător de lemn, în formă de brad, un set de ustensile pentru brânzeturi și o cutie de alune, numai bune alături de brânzeturile preferate.

Un aranjament de Crăciun în cutie cu globuri poate fi un dar cu care niciodată nu dai greș. Este de sezon, are un design mai mult decât plăcut și se potrivește de minune pe masa de sărbători.

Cadouri de Crăciun pentru prieteni

Fie că petreci Crăciunul cu prietenii, fie că aveți planuri diferite de sărbători, un dar le va arăta prețuirea ta. În cazul în care nu știi ce își doresc exact, iată câteva idei cu care să nu dai greș:

Spre exemplu un pachet cadou pentru degustare de vinuri românești poate fi un cadou inspirat. Acesta conține 3 sticle de vin și două pahare, ambele ambalate frumos într-o cutie de cadou.

În cazul în care prietenul sau prietena ta are mai degrabă o pasiune pentru bere, poți alege un pachet cadou pentru degustare de beri artizanale românești.

Un cadou premium, în cazul în care prietenii tăi sunt iubitori de ceaiuri, poate un fi un pachet cadou pentru degustare de ceaiuri. Conține 3 pungi cu ceaiuri artizanale, o cană realizată din email de Sighișoara, o cutie metalică cu biscuiți, o felicitare. Toate sunt ambalate frumos într-o cutie de cadou.

O idee foarte apreciată de cadou, indiferent de ocazie, poate fi un joc de societate. Dixit este unul dintre cele mai apreciate jocuri de societate. E amuzant, pentru toate vârstele și ai nevoie de multă imaginație.

Jocul  Dixit
Jocul Dixit

O altă idee cu care nu dai greș în preajma sărbătorilor de iarnă este un aranjament de Crăciun cu lumânare și conuri de brad.

Indiferent ce cadouri pentru Crăciun alegi, importantă este grija și generozitatea ta pentru cei dragi. Spiritul Crăciunului este mai puțin despre valoarea materială a cadourilor și mai degrabă despre cea emoțională.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter