Vampirii energetici – cum îi recunoşti şi cum te fereşti de ei

De Lumea Femeilor, pe

Te-ai întrebat vreodată de ce te simţi atât de bine în compania amicului X şi de ce te indispui doar la gândul de a da ochii, din nou, cu Y? De ce pleci încărcată de energie de la întâlnirea cu primul şi de ce eşti stoarsă de vlagă, după cea mai banală discuţie cu cel din urmă? Simplu: Y este un vampir energetic.
Suntem alcătuiţi din carne, oase, muşchi şi… câmpuri de energie. Toţi primim şi dăm energie. Însă unii dintre noi sunt construiţi astfel încât captează mai mult decât dau. Ei sunt vampirii energetici. Oameni ca oricare alţii: nu au nici un merit şi nici o vină că ne fură energia vitală. În majoritatea cazurilor, nici nu sunt conştienţi de această trăsătură specială a personalităţii lor.

Cum recunoşti vampirii energetici

Vampirul care „bea energia poporului” se simte bine în anturaje extinse – unde sunt mulţi oameni este şi energie din plin, cerebrală şi emoţională – gânduri, agitaţie, emoţii. Perfect pentru el: îşi încarcă bateriile. Câtă vreme nu îţi dai seama că este lângă tine şi că te fură, nici nu te poţi împotrivi. Dar de acum vei şti să-l reperezi şi să-i respingi atacurile. Iată semnele:
► Îţi vorbeşte doar de câteva minute şi tu ai şi devenit somnolentă, deşi erai perfect în formă. Nu mai poţi
urmări şirul spuselor lui, deşi faci eforturi să te concentrezi.
► Vorbeşte, vorbeşte, vorbeşte. Monoton sau vivace, fără mimică sau din contră, gesticulând teatral. Ranchiunos, negativist, etern nemulţumit sau invers, plin de şarm – în funcţie de personalitatea lui. Oricum, vorbeşte, vorbeşte… Se plânge continuu, „îţi face capul pătrat”, îţi strică dispoziţia. Te manipulează.
► Te trece un fior pe şira spinării, te ia cu frig. ţi se înmoaie genunchii fără un motiv aparent.
► Îţi pierzi vocea: centrul de energie vitală Swadhisthana – chakra sacrală, aflată la o palmă sub ombilic – te anunţă că ai pierdut o cantitate importantă din această energie.

Cum respingi atacurile unui vampir energetic

► Autosugestionează-te: „Nu dau nimic, nimănui!”. „EU deţin controlul!” Spune-ţi în gând aceste cuvinte, cu toată convingeea, şi creezi în jurul tău un scut.
► Trage aer adânc în piept, apoi dă-l afară lent – aşa eliberezi tensiunile.
► Ia distanţă:invocă o scuză ca să întrerupi conversaţia şi îndepărtează-te la cel puţin trei metri de vampirul „tău”. Ieşi din raza lui de acţiune şi energia lui negativă nu te mai învăluie.
► Ţine palmele, cu degetele împreunate în formă de stea, pe zona ombilicală: aşa aperi chakra plexului solar, „responsabilă” cu gestionarea emoţiilor, autocontrolul şi forţa spirituală.
► Ia-ţi un dispozitiv orgonic – este o sursă puternică de energie pozitivă.

Influenţa unui vampir energetic dăunează grav sănătăţii

Suntem un tot unitar: trupul şi mintea lucrează împreună, fac schimburi permanente de substan-
ţe chimice, de energie, de informaţii. Dacă ni se fură energie în mod repetat, starea de spirit negativă care ni se transmite, accentuată prin acumulare, va afecta sănătatea trupului. Schema este simplă: eşti indispusă, lipsită de vlagă, mohorâtă – hormonul stresului (cortisolul) se produce în exces în organismul tău. Iar stresul – se ştie – se află la originea multor boli!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter