8 alimente care te lasă fără energie

De Consuela Stratulat, pe

Știai că există alimente care, pe lângă faptul că îți pun sănătatea în pericol, îți fură și energia? Tot ce mănânci îți afectează nivelul de energie, iar când consumi alimentele nepotrivite, te simți obosită și parcă nu te poți concentra. Dacă nu vrei să te simți epuizată la locul de muncă, încearcă să fii mai atentă la ce mănânci. Îți spunem noi care sunt alimentele care îți fură energia, pentru a ști să le eviți.
Alimentele sărace în nutrienți, care au fost încălzite la microunde și realizate din chimicale și produse modificate genetic, se numără printre hoții de energie. Pe lângă faptul că te vei simți epuizată, vei simți nevoia să mănânci mai mult, pentru că mâncarea procesată nu înlătură senzația de foame.

Carnea de curcan

Carnea de curcan este în fruntea clasamentului alimentelor care te epuizează. Troptofanul care se găsește în acest produs este un aminoadic care îți relaxează corpul, de aceea apare senzația de somnolență. Un sandwich de curcan nu este suficient să te lase fără energie, însă trebuie să fii atentă la câtă carne de curcan consumi.

Dulciurile

Poate crezi că dulciurile îți dau energie, însă nu este deloc așa. Ai această senzație pentru că atunci când le consumi, nivelul de zahăr din sânge crește, însă corpul tău eliberează, apoi, insulină, iar zahărul scade simțitor. În acel moment apare și senzația de oboseală și epuizare.

Alimentele prăjite

Pentru că alimentele prăjite sunt foarte grase, este nevoie de multă energie pentru a le digera. În consecință, de câte ori mănânci pui prăjit sau cartofi preparați astfel, vei simți cum te cuprinde oboseala.

Carnea roșie

Carnea roșie este mai greu de digerat decât orice alt aliment. Organismul tău are nevoie de multă energie pentru a o asimila, așa că ai putea să o înlocuiești cu o bucată de pește.

Alcoolul

Ai observat vreodată cât de obosită te simți după un pahar de vin? Motivul este că alcoolul încetinește sistemul nervos central și te face să te simți epuizată. În plus, alcoolul provoacă și insomnie, astfel că nu te vei odihni bine după ce l-ai consumat și nu îți vei putea recăpăta ușor energia.

Pâinea

Pâinea conține carbohidrați, iar dacă mănânci prea multă, vei rămâne fără energie. Acest aliment crește și scade rapid nivelul de zahăr din sânge, de aceea apare senzația de oboseală.
 

Pastele

Pastele sunt un alt aliment care provoacă scăderea rapidă a nivelului de zahăr din sânge, pentru că amidonul este asimilat de organism ca zahărul. În momentul în care nivelul de zahăr din sânge crește, corpul eliberează insulină și apare senzația de oboseală.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter