Beneficiile neștiute ale pudrei de baobab

De Oana Savin, pe
Pudra de baobab se numără printre cele mai exotice alimente pe care le găseşti în magazinele cu profil naturist. Această pudră se face din fructele de baobab, un copac care poate trăi mii de ani, cu un trunchi foarte gros, de până la 9 metri diametru.

Deoarece are un gust discret, pudra de baobab este simplu de consumat: amestecată cu apă, în smoothie-uri şi sucuri, presărată în salate sau piureuri, consumată cu cereale, iaurturi şi lapte. Conține de şase ori mai multă vitamina C decât portocalele şi de două ori mai mult calciu decât laptele.

Beneficiile pudrei de baobab

Conține foarte mulți antioxidanți

Are o cantitate de antioxidanți dublă sau chiar triplă față de afine, rodii, goji și ceai verde.

Ajută la slăbit

Datorită conținutului mare de fibre, pudra de baobab conferă rapid o stare de saţietate, fiind de mare ajutor persoanelor care vor să piardă în greutate.

Citește și: Beneficiile fructului de mango

Scade nivelul de zahăr din organism

Potrivit studiilor, pudra de baobab scade nivelul zahărului din sânge, fiind recomandată și persoanelor care suferă de diabet de tip 2.

Energizează organismul

Este un adevărat leac pentru oboseală, întrucât are un conținut mare de vitamina B6, magneziu și antioxidanți.

Întărește sistemul imunitar

Are un conținut crescut de vitamina C care ajută organismul să absoarbă mai bine fierul, contribuie semnificativ la starea de energie a organismului şi întăreşte sistemul imunitar.

Ajută la refacerea nivelului de electroliți

Fiind bogată în potasiu, sodiu, magneziu și calciu, această pudră ajută la refacerea nivelului de electroliți din organism.

Previne îmbătrânirea prematură

Pentru că este plină de antioxidanţi, pudra de baobab ajută şi la încetinirea procesului de îmbătrînire prematură. Antioxidanţii împiedică efectul radicalilor liberi asupra celulelor şi scad riscul de boli neurodegenerative şi cardiovasculare.

Citește și: Beneficiile vitaminei C. Vezi care e doza zilnică recomandată

Luptă împotriva anemiei

Dacă ai probleme cu anemia atunci trebuie să introduci în dieta ta băuturi ce conțin pudră de baobab. Astfel vei scăpa de carențele de fier.

Combate constipația

Conţinutul mare de fibre din pudra de baobab face din acest aliment şi un bun remediu anticonstipaţie. Consumată constant, pudra de baobab accelerează tranzitul intestinal şi previne problemele digestive.

De asemenea, pudra de baobab este bogată în calciu, fiind recomandată și copiilor.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter