Povestea unei tinere care și-a pierdut soțul într-un mod neașteptat: „Dacă moartea lui va ajuta o singură persoană, înseamnă că totul a avut un sens”

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Luni, 12 noiembrie 2018, 17:09
Povestea unei tinere, care și-a pierdut soțul într-un mod neașteptat, poate fi o lecție de viață pentru mulți dintre noi! El era o fire activă, avea un stil de viață sănătos și analizele făcute la zi. Cu toate acestea, bărbatul a încetat din viață din cauza consumului de băuturi energizante și a lăsat în urmă o familie frumoasă. 

Barbatul care a murit din cauza energizantelor

„Nu este normal ca un bărbat sănătos care nu bea sau nu fumează să sufere un stop cardiac”

„Viețile noastre s-au schimbat pentru totdeauna în dimineața zilei de 5 februarie 2011. Soțul meu (de 10 ani), cel mai bun prieten al meu, partenerul meu, sufletul meu, dragostea vieții mele și tatăl minunat al celor 3 băieți ai noștri, a intrat în stop cardiac în timp ce dormea. M-am trezit și l-am auzit cum se chinuia să respire. Am zis în acel moment: Cum se întâmplă acest lucru? Soțul meu avea doar 41 de ani, foarte sănătos, era o fire activă și analizele la zi – inclusiv un test EKG”.

Barbat mort din cauza energizantelor

„L-am rugat pe soțul meu să nu mă lase pe mine și pe băieți și i-am spus cât de mult îi iubim.(…) Îmi amintesc că băieții veniseră în dormitorul nostru și le-am spus să se întoarcă în camerele lor. Îmi amintesc că au auzit ce se întâmpla și au început să plângă, întrebându-se Ce e în neregulă cu tati? Soțul meu a fost transferat la unitatea de terapie intensivă cardiacă și doctorul a venit să vorbească cu mine. Urmau să-l plaseze în comă indusă. Atunci doctorul mi-a spus: Inima soțului dvs. este la fel de puternică ca cea a unui băiat de 25 de ani. Nu este normal ca un bărbat sănătos de 41 de ani care nu bea, nu fumează și are analizele perfecte, să sufere un stop cardiac. Trebuie să aflăm de ce! El a întrebat dacă a avut simptome, a întrebat de stilul de viață al soțului meu și ce facea în mod constant. I-am răspuns la toate întrebările… mânca sănătos, lucra în fiecare zi, nu fuma, bea doar bere ocazional, fără medicamente, doar vitamine și omega 3 pentru sănătatea inimii.”

„Oamenii care beau așa ceva, joacă ruleta rusească cu viața lor”

„I-am spus ce program are la muncă și că lucra noaptea. Doctorul a întrebat dacă a consumat băuturi energizante. Am spus că da, dar doar o dată pe zi. Doctorul a spus imediat că acest lucru ar explica nivelurile ridicate de zahăr din sânge, deoarece aceste băuturi sunt bogate în zahăr. Medicul a explicat că este nevoie doar de o băutură energizantă pentru a influența ritmul cardiac. El a spus că a văzut mai multe cazuri de oameni care au suferit de pe urma băuturilor energizante, în special la cei care le amestecau cu alcool: Oamenii care beau aceste băuturi, joacă ruleta rusească cu viața lor, mi-a explicat doctorul”.

„Nu puteam accepta faptul că o singură băutură ar putea face acest lucru”

„Am fost supărată și nu am putut crede că doar o băutură ar putea face acest lucru. Mi s-a spus de o echipă de medici că soțul meu a avut leziuni cerebrale anoxice și el nu poate fi niciodată același, dacă se trezește din comă. După 10 zile, m-au anunțat că nu se va mai putea face nimic. Ei știau că soțul meu e donator de organe și mi-au vorbit despre donarea de organe. Ziua fiului meu urma să fie în 2 zile și nu știam cum să „îl feresc” de această veste groaznică. Așa că eu și părinții soțului meu am încercat să ne prefacem că totul este în regulă și să îi sărbătorim ziua celui mic. ”

Barbatul la spital cu copiii lui

„Pe data de 9 februarie, mi-am luat băieții și i-am dus la spital pentru a-și lua la revedere de la tatăl său. Asistenta a încercat să-i scoată cât mai multe tuburi pentru a nu-i speria pe cei mici. Tot ce mi-a trecut prin minte a fost: Cum de se întâmplă asta cu noi? Cum de nu se va întoarce acasă cu noi? Cum să fie pentru ultima oară când îl îmbrățisăm, îl săturăm, îl atingem? Copii mei și-au petrecut timpul cu el, prietenii și familie și-au spus rămas bun și apoi a venit timpul…Prietenii mei au stat cu cei mici în sala de așteptare, pentru că nu am vrut ca ei să vadă când tatăl lor își dă ultima suflare. Eu însămi, părinții soțului meu, fratele său și soția erau în cameră, în timp ce asistenta mi-a scos soțul de la aparate. M-am așezat acolo și i-am strâns mâna timp de 31 de minute când am văzut că se stinge din viață. Mintea mea a fost complet spulberată! Am simțit că inima mi se deschide fizic.”Moarte neobisnuita

„Nu puteam să cred că acele băuturi au fost atât de periculoase”

„În timpul conversației, i-am spus că nu pot să cred că acele băuturi au fost atât de periculoase și nu înțeleg, cum de încă mai sunt pe piață? Doctorul mi-a spus că sunt multe decese care sunt atribuite acestor băuturi, dar medicii nu sunt obligați să le raporteze. Nu puteam să accept că o băutură stupidă avea capacitatea de a-mi ucide soțul sănătos. Am început să fac propriile mele cercetări și am văzut cât de periculoase sunt acestea de fapt. Am constatat că aceste băuturi au fost deja interzise în multe țări din Europa de Nord. Am aflat că, în afară de cantitățile deja mari de cofeină și zahăr din acele băuturi, Guarana se descompune în propria sa formă de cafeină. Am aflat că Taurina, de asemenea, a cauzat leziuni ale creierului la șobolanii de laborator. Am aflat că mai multe echipe de Baseball le-au interzis jucătorilor să bea băuturi energizante, dar aceste organizații au avut dificultăți în a impune această interdicție deoarece nu prezintă o substanță ilegală.

„Oamenii trebuie să vadă cât de periculoase sunt aceste băuturi”

„Oamenii trebuie să vadă cât de periculoase sunt de fapt aceste băuturi. În februarie, vor fi 7 ani de când soțul meu a dispărut. Fii noștri sunt adolescenți și viața lor nu a fost deloc ușoară. Durerea se manifestă în diferite moduri cu fiecare fiu. Sărbătorile, zilele de naștere, evenimentele școlare încă sunt foarte dificile. Sufletul meu se simte gol și jumătate din mine nu mai este. Dacă împărtășim povestea noastră și împiedicăm cel puțin o singură persoană să nu mai consume această băutură, pot măcar să spun că moartea soțului meu nu este lipsită de sens. Soțul meu ar fi trebuit să fie un donator de organe, am făcut multe planuri cu campania de donare, dar am aflat,după câteva săptămâni, că asistenta nu a contactat niciodată oamenii potriviți să-i preia organele, iar acestea nu au mai fost „valabile”, în final. Am fost îngrozită când am aflat că nimic nu mai era bun. De aceea, vreau să îmi împărtășesc povestea, pentru că dacă moartea lui va ajuta o singură persoană, înseamnă că totul a avut un sens.”, a scris femeia într-o scrisoare publicată de lovewhatmatters.com. 

Citește și: „Un bărbat îndurerat de moartea soției își strigă revolta pe rețelele de socializare”

 „Moartea unui adolescent care participa la un joc periculos pe internet, anchetată în Franța”

Sursă: Lovewhatmatters.com

Foto: Lovewhatmatters.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter