Studiu: Românii sunt cei mai matinali și plini de energie din Europa

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 25 aprilie 2018, 11:39
Românii sunt cei mai matinali și plini de energie la primele ore ale dimineții, relevă un studiu realizat în mai multe țări, adjudecându-și astfel primul loc în clasamentul celor mai energici europeni.

Aproximativ 40% dintre români au afirmat că se simt plini de energie, imediat după ce s-au trezit, şi că vor să îşi înceapă deîndată activitatea. Pe locul doi se clasează francezii (29%).

Citește și: Cum să ai energie când nu dormi suficient

Pe de altă parte, mai mult de jumătate din germani nu își doresc decât să se întoarcă în pat. O treime dintre ei nici nu vor să vorbească sau să li se vorbească în prima oră de la trezire. Germania împreună cu Suedia (17 procente fiecare), cât şi Marea Britanie şi Republica Cehă (16 procente fiecare) sunt ultimele la capitolul “cine se scoală de dimineaţă, departe ajunge”.

Un sfert dintre români susțin că dimineața devreme au cel mai bun randament, în timp ce 19% dintre ei recunosc că sunt morocănoși la primele ore. Însă, 10% dintre ei afirmă că sunt ceva mai productivi seara, iar în ceea ce priveşte eficienţa la orele târzii procentajul celor energici scade dramatic, până la 5%.

Citește și: Cu ce înlocuim cafeluţa de dimineaţă? 5 alimente care ne dau energie

În schimb, 18% dintre turci se consideră persoane nocturne, iar în partea cealaltă a Europei, suedezii au cel mai bun randament al muncii pe timp de seară (23%).

Pentru acest studiu au fost chestionați 10.000 de oameni din Danemarca, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter