Un nou vaccin Pfizer împotriva COVID-19 va fi gata în martie

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 11 ianuarie 2022, 14:15

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a anunțat că un nou vaccin împotriva COVID-19 va fi gata în luna martie. Acesta ar putea fi mai eficient împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Compania Pfizer a început să producă noi doze de vaccin împotriva COVID-19, adaptat la varianta Omicron. Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că serul este menit să ofere o protecție mai bună împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, nu doar a diminuării riscurilor, așa cum se întâmplă cu vaccinurile actuale.

Acest vaccin va fi gata în martie. Nu știu dacă vom avea nevoie de el. Nu știu dacă va fi folosit, dar va fi gata.

Speranţa este că vom realiza ceva care va avea o protecţie mult mai bună, în special împotriva infecţiilor, pentru că protecţia împotriva spitalizărilor şi a bolilor severe este rezonabilă în acest moment, cu vaccinurile actuale atâta timp cât aveţi, să spunem, a treia doză, a spus Albert Bourla, potrivit news.ro.

Până la sfârșitul lunii ianuarie vom lansa studiile clinice care compară vaccinul pentru Omicron cu vaccinul actual, a declarat și Mikael Dolsten, directorul științific al companiei.

Acesta susține că actualul vaccin oferă „protecție cu adevărat puternică împotriva spitalizărilor”, chiar și în cazul variantei Omicron: „Dacă vaccinul adaptat Omicron reduce infectarea, atunci vom lua în considerare lansarea acestuia în martie”, a mai spus el.

Dozele inițiale de vaccin nu oferă protecție mare împotriva Omicron

Un studiu al Agenţiei pentru Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie a arătat că vaccinurile Pfizer şi Moderna continuă să ofere protecție împotriva formelor severe de COVID-19, dar au o eficiență de aproximativ 10% împotriva infecției cu varianta Omicron, la 20 de săptămâni după a doua doză.

Citește și: Sportiva româncă Ana Manea a recunoscut că are o relație cu o femeie

Show-ul „Vocea României” revine la Pro TV

De ce nu mai sunt Alex Velea și Connect-R prieteni

Același studiu a arătat că rapelurile au o eficacitate de până la 75% în prevenirea infecției simptomatice.

Albert Bourla a mai spus că Pfizer va efectua experimente pentru a stabili dacă va fi nevoie și de o a patra doză de vaccin, după ce Israel a descoperit că aceasta crește de cinci ori anticorpii după o săptămână de la administrarea vaccinului.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter