Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/single.php on line 52

Studiu: Au fost depistate mai multe cazuri de miocardită în rândul tinerilor vaccinați cu Pfizer

De Unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 05 iunie 2021, 21:11

Ministerul Sănătății din Israel susține că experții au identificat un număr mic de cazuri de inflamare a inimii (miocardită), în special la bărbații tineri care s-au vaccinat cu serul Pfizer.

În Israel, în perioada decembrie 2020 și mai 2021, au fost raportate 275 de cazuri de miocardite din peste 5 milioane de persoane vaccinate cu Pfizer, arată studiul amplu realizat de trei echipe de experți.

Majoritatea persoanelor care au prezentat o inflamare a miocardului nu au stat mai mult de patru zile în spital și 95% din cazuri au fost clasificate drept relativ ușoare. Ar fi existat și un deces, posibil conectat cu miocardita, dar nu a putut fi dovedită legătura, potrivit Libertatea.ro.

Experții care au condus cercetarea arată că „există o legătură probabilă între administrarea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer și apariția miocarditei la bărbații cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani”.

Care a fost răspunsul compania Pfizer

Pfizer a transmis într-o declarație că a aflat de concluziile oficialilor israelieni, notând că nu a fost identificată o legătură cauzală clară. Compania susține că reprezentanții săi se întâlnesc în mod regulat cu Departamentul de Siguranță a Vaccinurilor din cadrul Ministerului Sănătății din Israel pentru a analiza datele.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că inflamaţia inimii după administrarea vaccinului Pfizer nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, dat fiind că incidentele au fost similare cu cele din populaţia generală.

Cu toate aceastea, „Comitetul a dat undă verde pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, iar acest lucru va fi posibil începând cu săptămâna viitoare”, a declarat Nachman Ash, coordonatorul pentru reacţia la pandemie în Israel.

„Eficacitatea vaccinului depășește riscurile”, a mai spus acesta.

Citește și: Drama lui Mircea Solcanu după operația pe creier: Trăiesc din pensia de handicap şi sunt aproape surd

Oana Zăvoranu, adevărul despre divorțul de Pepe: „Eu nu l-am mai iubit”

Cristina Cioran, emoții în trimestrul al doilea de sarcină. „Mi se pare incredibil”

Tatăl cântăreței Elena Gheorghe, acuzat că a refuzat să însoțească un cortegiu funerar. Ce spune preotul Gheorghe

Și SUA studiază legătura dintre vaccinurile împotriva COVID-19 și cazurile de miocardită

O comisie de consiliere a Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA (CDC) a recomandat luna trecută studierea suplimentară a legăturii dintre miocardită și vaccinurile care folosesc tehnologia ARN mesager, cele mai folosite fiind Pfizer și Moderna.

CDC nu a găsit mai multe cazuri decât media obișnuită, dar comisia de consiliere a declarat că personalul medical ar trebui să fie atent la „un potențial efect advers”.

Potrivit CDC, simptomele posibile la care ar trebui să fim atenți după vaccinare, pentru identificarea unui posibil caz de miocardită, sunt dureri în piept, dificultăți de respirație și palpitații.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter