Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat depozitarea vaccinului Pfizer în congelatoare standard

De Unica.ro, pe
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat că a avizat transportul și depozitarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer la temperatura congelatoarelor farmaceutice standard.

Astfel, vaccinul va putea fi transportat și depozitat la temperaturi cuprinse între -15 și -25 de grade Celsius. Există însă o condiție, și anume ca serul să fie păstrat pentru maxim două săptămâni, conform EMA, citat de Libertatea.

Până acum, vaccinul de la Pfizer putea fi depozitat doar la temperaturi care variau între -90 și -60 de grade Celsius, în congelatoare speciale. Schimbarea condițiilor de depozitare ar putea facilita distribuirea vaccinului în UE.

Citește și: Secțiile ATI, pline din cauza oamenilor care se tratează acasă, potrivit unui medic

Citește și: 7 din 10 bolnavi de COVID-19 spitalizați, prezintă simptome și după cinci luni de la externare

Citește și: Câți români s-au infectat cu COVID-19 sau au murit după ce au făcut vaccinul?

Citește și: Predicții UE: până în iulie, 56% din populația României va fi vaccinată cu ambele doze

Mai mult, EMA a anunțat că a autorizat noi fabrici de producere a vaccinurilor anti-COVID-19. Una dintre ele este deschisă în Leiden, Olanda, și va produce serul AstraZeneca, devenind a patra fabrică de acest gen a producătorului suedez-britanic.

A doua fabrică avizată se află în Marburg (Germania), care produce atât substanța activă din vaccin, cât și vaccinul de la Pfizer/BioNTech. A treia fabrică este cea de la Visp (Elveția), care produce substanța activă din vaccinul Moderna, dar și vaccinul.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter