Studiu: o doză de vaccin Pfizer sau AstraZeneca reduce infectările cu 65%

De Unica.ro, pe
Un studiu efectuat în Marea Britanie arată că numărul de cazuri de COVID-19 în rândul adulților de toate vârstele a scăzut cu 65% după administrarea primei doze de vaccin Pfizer sau AstraZeneca.

Studiul a fost realizat în perioada în care tulpina B.1.17 de coronavirus, mult mai infecțioasă decât cea originală, a devenit predominantă în Marea Britanie, după cum arată Agerpres, care citează Reuters. „Aceste cifre obţinute în condiţii reale sunt extrem de promiţătoare”, a spus ministrul sănătății, James Bethell, după ce au fost publicate datele cercetării.

Studiul a fost realizat de Universitatea Oxford și Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie, pe un eșantion de 373.402 persoane, în intervalul 1 decembrie 2020 și 3 aprilie 2021. Experții au analizat în cadrul studiului peste 1,6 milioane de rezultate ale testelor COVID-19 de la cei care au participat.

Citește și: Ce vaccinuri anti-COVID-19 vor folosi medicii de familie

Citește și: Dorian Popa s-a vaccinat anti-COVID-19! Momentul, postat pe pagina de Facebook RO Vaccinare

Citește și: Expert american în sănătate: „Este cel mai periculos moment să fii nevaccinat”

Citește și: Restaurantele unde tot personalul este vaccinat ar putea rămâne deschise indiferent de rata de infectare

Astfel, oamenii de știină au observat că la 21 de zile de la administrarea primei doze de vaccin Pfizer sau AstraZeneca, rata de infectare la toate categoriile de vârstă a scăzut cu aproximativ 65%. Mai mult, dozele de rapel oferă și mai multă protecție, reducând cu 70% cazurile asimptomatice de COVID-19 și cu 90% cazurile simptomatice, conform Libertatea.

Tot acest studiu a arătat că nivelurile de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 după prima doză de vaccin Pfizer sau AstraZeneca au fost ușor mai mici în rândul persoanelor în vârstă, dar ridicate la toate categoriile de vârstă după efectuarea dozei de rapel cu Pfizer.

În prezent, în Marea Britanie au fost vaccinate 33 de milioane de persoane cu prima doză de vaccin anti-COVID-19. Peste 10 milioane au primit deja doza de rapel. În total, populația țării este de 66,6 milioane de oameni.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter