Situație aparte: zeci de profesori au refuzat vaccinul când au aflat că e de la AstraZeneca, nu Pfizer

De Unica.ro, pe
Zeci de profesori din județul Arad, care trebuiau să primească vaccinul Pfizer, au renunțat la vaccin când au aflat că au fost reprogramați pentru serul AstraZeneca.

„Sunt foarte supărați că nu au acces la vaccinul Pfizer, pentru care s-au programat”, a explicat Sindicatul Democratic din Învățământ Arad. „Unii au fost anunțați cu o zi înainte de data programată pentru vaccinare că sunt reprogramați pentru o dată ulterioară. Alții s-au prezentat la data programată în centrul de vaccinare, dar, spre uimirea lor, li s-a spus că nu pot fi vaccinați din cauză că au fost reprogramați, fără acordul lor, într-un alt centru de vaccinare”.

Sindicaliștii au zis că au realizat că vor fi imunizați cu serul de la AstraZeneca după data rapelului, care fusese programat pentru începutul lui mai.

De asemenea, sindicatul a subliniat că salariații din învățământ reprezintă o categorie prioritară, iar prevenirea riscului ca aceștia să se infecteze „ar trebui să reprezinte o atenție sporită din partea autorităților”.

„Nu putem fi de acord cu acest tratament inechitabil față de salariații din Educație, având în vedere gradul mare de risc la care sunt supuși atât ei, cât și elevii de la clasele la care predau”, mai arată comunicatul SDI.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter