Când se vor putea vaccina copiii din Europa cu vaccinul Pfizer

De Unica.ro, pe
Vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech ar putea primi aprobare de la Agenția Europeană pentru Medicamente pentru a fi administrat la copii cu vârste între 12 și 15 ani.

EMA a început procesul de evaluare cu privire la utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech la copii și adolescenți în data de 3 mai, cu precizarea că rezultatele finale vor fi publicate în iunie.

Aprobarea ar putea veni la finalul lunii mai, conform directoarei executive EMA, Emer Cooke, citată de Agerpres. Cooke a mai menționat că „termenul pe care îl avem pentru aprobare este undeva în iunie”. Tpat ea a spus în interviul acordat Handelsblatt: „Încercăm să vedem dacă putem accelera acest proces (pentru a da undă verde) la sfârşitul lunii mai”.

Citește și: Alimentația corectă are un rol important în răspunsul organismului la vaccinul anti-COVID-19

Citește și: Primele cazuri de infectare cu o variantă indiană a virusului SARS-CoV-2, confirmate în județul Brașov

Citește și: Motivul uimitor pentru care italienii refuză vaccinarea cu serul AstraZeneca

Citește și: Studiu: O doză de vaccin anti-COVID-19 reduce la jumătate transmiterea bolii în aceeași familie

„Ni s-au promis date din analiza efectuată de Canada în următoarele câteva săptămâni şi acest lucru ar putea accelera procesul de revizuire”, a adăugat Cooke. Ea a subliniat că depinde totuți de statele membre UE când vor începe vaccinarea copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, odată ce EMA va lua o hotărâre.

În România există suficiente doze de vaccin pentru a imuniza pe toți copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Valeriu Gheorghiță a spus că există 800.000 de persoane eligibile în această categorie, conform Libertatea.

În SUA și Canada, vaccinul Pfizer/BioNTech deja este folosit la această grupă de vârstă. Mai mult medicul pediatru Mihai Craiu, de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, a subliniat că eficiența vaccinului la copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani este excepțională.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter