Tratamentul Pzifer împotriva COVID-19, eficient și în cazul variantei Omicron

De Unica.ro, pe

Pfizer a anunțat că tratamentul său împotriva COVID-19, Paxlovid, este eficient și în cazul variantei Omicron.

Tratamentul oral Paxlovid împotriva COVID-19 conține nirmatrelvir, care blochează replicarea virusului, şi ritonavir, care are rolul de a spori durata eficienței.

Am dezvoltat în mod specific Paxlovid pentru a menţine activitatea sa împotriva coronavirusului, precum şi a variantelor ce provoacă în prezent îngrijorare şi care suferă mutaţii în structurile glicoproteice, a declarat Mikael Dolsten, cercetător la Pfizer, potrivit Libertatea.ro.

Studiile de laborator au arătat că pastila este eficientă și împotriva variantei Omicron, care se răspândește rapid în întreaga lume.

Aceste date sugerează că terapia noastră orală pentru COVID-19 poate fi un instrument important și eficient în lupta continuă împotriva acestui virus devastator și a variantelor actuale care determină îngrijorare, inclusiv Omicron, extrem de transmisibilă. Vom continua să monitorizăm activitatea tratamentului în medii reale și credem că aceste constatări în laborator vor continua să fie validate, a mai spus Dolsten.

Citește și: Horoscop chinezesc 2022: care sunt cele mai norocoase zodii din anul Tigrului de Apă

De ce refuză Bianca Drăgușanu să participe la „Survivor România”: „Nici pe 100.000 euro pe zi nu aș merge”

Ioana, fiica lui Mădălin Voicu, este însărcinată. Ce sex are bebelușul și ce nume va purta

Saveta Bogdan, amor ca-n adolescență la 76 de ani. Ce cadou i-a făcut iubitul de ziua ei

Cine beneficiază de tratamentul Pzifer împotriva COVID-19

Tratamentul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania americană Pfizer trebuie administrat în primele cinci zile de la apariția simptomelor pentru a reduce riscul de spitalizare sau de deces cu 90%.

În schimb, pastilele nu pot fi administrare persoanelor cu forme severe de COVID-19, care necesită spitalizare. De asemenea, Paxlovid nu poate fi utilizat ca profilaxie pre-expunere sau post-expunere pentru prevenirea COVID-19.

Tratamentul nu poate fi luat mai mult de cinci zile consecutive și poate fi prescris doar de medicii specialiști.

Această terapie antivirală, care a fost autorizată de urgență în SUA și Marea Britanie în luna decembrie, ar urma să ajungă și în România în luna martie. Tot în decembrie 2021, Agenţia Europenă a Medicamentului a anunțat că Paxlovid poate fi administrată adulților infectați cu virusul SARS-CoV-2 care au forme ușoare spre medii de COVID-19, adică nu au nevoie de oxigen, și care prezintă risc de agravare a bolii.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter