Cercetătorii au descoperit un tratament împotriva cancerului de plămâni ce reduce riscul de mortalitate

De Oana Savin, pe
Oamenii de știință de la Asociația Americană pentru Cercetarea Cancerului au anunțat că au descoperit un nou tratament împotriva cancerului de plămâni ce a obținut reducerea riscului de deces al pacientului cu 51 de procente.

Potrivit cercetătorilor, noua terapie, ce constă constând în combinarea unui medicament cu chimioterapia, a reuşit reducerea cu mai mult de jumătate a riscului de deces, comparativ cu tratamentul care utilizează doar chimioterapia pentru pacienţii cu metastază nescuamoasă şi fără celule mici.

Citește și: Pneumonie sau cancer la plămâni? Cum faci diferenţa

Acest medicament, care a fost testat de compania Merck pe 616 pacienți, este cunoscut sub numele de Keytruda iar rezultatele obţinute ar putea presupune „o schimbare a practicilor” de imunoterapie împotriva acestui tip de cancer, relatează CNBC.

În același timp, a fost testată o altă imunoterapie bazatp pe medicamentul numit Opdivo, produs de compania Bristol Myers Squibb.

Acesta, administrat în combinație cu alte medicamente, a reușit să reducă progresia cancerului şi riscul de deces cu 42 % comparativ cu chimioterapia la pacienţii care au cancer fără celule mici şi cu un nivel înalt de mutaţie.

Citește și: Simptome și semne ale apariției cancerului de sân. Vezi cum îl poți preveni sau trata

Rezultatele depășesc așteptările, ce inițial au fost estimate la aproximativ 30%.

Cele două metode au fost testate pe pacienţi care nu au încercat alte terapii, dar în organismul cărora cancerul deja s-a extins.

Matthew Hellmann, un expert de la Memorial Sloan Kettering Cancer Center, cancerul de plămâni este cel care are cea mai mare mortalitate în întreaga lume.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter