Surse de proteine vegetale. Ce mănâncă vegetarienii sănătoşi

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Luni, 18 octombrie 2021, 11:18

Alimentaţia zilnică a oamenilor s-a schimbat destul de mult în ultimii 50 de ani şi tot mai multe persoane renunţă la carne. Cum avem nevoie de proteine ca să funcţionăm normal, trebuie să le luăm din legume şi fructe. Iată câteva surse neaşteptate de proteine vegetale. Află ce mănâncă vegetarienii sănătoşi.

Guava, un fruct sănătos plin de proteine

Guava este unul din super alimentele pe care mai mult ca sigur că nu le mănânci. O singură porţie de guava îţi asigură 4 grame de proteine, 9 grame de fibre şi de 3 ori mai multă vitamina C decât o portocală mare. În plus, guava conţine mult licopen, un fitonutrient asociat cu reducerea riscului de cancer şi boli cardiovasculare.

Sparanghel verde, plin de proteine şi vitamine

Sparanghelul verde este o importantă sursă de proteine, dar ele nu sunt singurii nutrienţi vitali pe care îi conţine. Sparanghelul conţine acid folic, complexul de vitamine B, dar şi vitamina C, fier şi mutle fibre.

Alge Wakame, sursă de proteine, mangan şi acid folic

Algele Wakame sunt un ingredient de bază în bucătăria japoneză, dar oricine poate beneficia de calităţile lor extraordinare. Algele conţin acid folic, magneziu şi mangan, dar mai ales proteine. Dacă le cumpăraţi uscate, au nevoie de rehidratare, circa 20 de minute, înainte de a le face o salată delicioasă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter