8 simptome pe care nu trebuie să le ignori niciodată

De Erika Chivu, pe

Suntem obişnuite să suportăm cu stoicism micile probleme de sănătate, din lipsă de bani sau timp. Iată care sunt simptomele pe care niciodată nu trebuie să le ignori.
• Eşti mereu balonată – Din când în când orice femeie suferă de balonare, poate din cauza sindromului premenstrual saud in cauza unei indigestii. Dar dacă mănânci corect şi suferi de o balonare persistentă, ar trebui să mergi la medic fără să stai pe gânduri. Poate fi semnul unor boli ginecologice grave, printre care şi cancerul ovarian.
Citeşte mai multe despre balonare!
• Respiri greu – Când faci un efort mai mare, e normal să respiri cu greutate. Dar dacă faci câţiva paşi şi deja rămâi fără aer, înseamnă că trebuie să mergi la medic neapărat. Poate fi vorba de o boală cardiacă.
• Eşti extenuată permanent – Dormi bine, mănânci bine şi totuşi te simţi obosită tot timpul? Poţi avea o boală a tiroidei, a ficatului sau poate că de fapt nu dormi chiar atât de bine pe cât crezi – sindromul de apnee în somn.
Vezi de ce te trezeşti obosită chiar dacă dormi mult!
• Ai slăbit fără vreun motiv – Chiar dacă asta te bucură, când slăbeşti fără să faci eforturi în acest sens nu e de bine. Poate fi semnul multor boli, printre care şi diverse tipuri de cancer.
• Ţi-a crescut păr pe piept sau pe faţă – Este clar o problemă hormonală care trebuie investigată. Dacă ai şi acnee sau ciclu neregulat, acestea sunt semne ale sindromului ovarelor polichistice.
Citeşte mai multe despre dereglările hormonale!
• Ai sângerări vaginale după menopauză – La femeile mai în vârstă, acest simptom este întotdeauna un semn de boală. Poate fi ceva uşor sau ceva foarte grav, de exmplu un cancer uterin.
• Ai probleme digestive – Balonare, diaree, constipaţie, uşoare crampe – dacă persistă pot fi semne ale sindromului colonui iritabil. Nu are rost să le suporţi în fiecare zi, poţi scăpa de ele cu o vizită la medic.
• Scaunul este negru sau cu sânge – Oricât de jenantă ar fi să discuţi despre asta, neapărat mergi la medic. Dacă scaunul este negru, înseamnă că el conţine sânge provenit din partea superioară a sistemului digestiv. Dacă este roşu, conţine probabil sânge din colon. În ambele cazuri, problema trebuie descoperită imediat.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter