Care sunt simptomele de cancer la copii

De Sandra S., pe

Cancerul este o boală tare urâtă care, din nefericire, nu face diferența dintre adulți și copii. Află cum se manifestă cancerul la copii:
În cazul copiilor, rata mortalității este mai scăzută decât în cazul adulților, dar chiar și așa este a patra cauză majoră de mortalitate, după accidente, malformații congenitale severe și unele infecții grave, anunță specialiștii de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.
Debutul cancerului nu este de multe ori evident, nici la copii, nici la adulți, însă are unele simptome care se pot observa cu ușurință, dacă ești atent.

Simptomele cancerului la copii

Scăderea subită în greutate – dacă observi că micuțul tău a început să slăbească subit, iar această scădere în greutate este persistentă și nu are un motiv anumte, ar trebui să mergi la doctor. Poate fi vorba de probleme cu glanda tiroidă, diabet sau cancer.
Dureri de cap și vărsături – durerile de cap urmate de vărsături pot fi semne ale unei contuzii la cap, însă pot fi și semne ale prezenței cancerului, mai ales dacă acestea au loc dimineața.
Greața persistentă poate fi un alt semn al cancerului, ca și vărsăturile bruște, fără senzații prealabile de greață.
Dureri de oase și articulații – un alt semn care trebuie luat în considerare de părinți este durerea oaselor, articulațiilor, spatelui ori a membrelor inferioare sau tumefacția în aceleași zone.
Febră persistentă – când copilul tău nu este bolnav, însă are o febră persistentă și recurentă, ar putea fi vorba de o infecție malignă în organismul lui. Și infecțiile frecvente, care pot cauza febra, sunt un alt semn al cancerului.
Decolorări ale pupilei și probleme cu ochii – alte semne ale prezenței cancerului la copii sunt decolorările albicioase în dreptul pupilei și modificări bruște ale ochilor și ale acuității vizuale.
Dacă observi că ganglionii copilului tău s-au mărit, ar trebui să mergeți de urgență la medic.
O stare generală de oboseală, însoțită de paloare la copilul tău ar putea fi un alt simptom de cancer.
Orice părinte responsabil trebuie să meargă cu copilul său la medic, în special când este foarte mic și nu poate spune ce îl doare. Controlul regulat este obligatoriu și nu doar în cazurile în care copilul se îmbolnăvește – cancerul prins la debut poate fi tratat și vindecat, ca și alte boli grave pe care le poate avea copilul tău.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter