Semne că ai probleme cu ovarele

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Vineri, 16 ianuarie 2015, 22:06

Ovarele sunt o parte importantă a aparatului reproductiv al femeii și au dublu rol: produc hormoni, inclusiv estrogen, și elimină ovule în fiecare lună, pentru o posibilă fertilizare. Sunt localizate de-o parte și de alta a uterului, iar atunci când sunt inflamate, te doare în partea de jos a abdomenului, chiar sub burtă. Află ce simptome ar trebui să te trimită la doctor.
Ovarele sunt foarte sensibile, iar orice durere sau disconfort ar trebui să te trimită la medic. Cele mai comune probleme sunt chisturile ovariene și răcelile la ovare, iar o afecțiune extrem de gravă o reprezintă cancerul ovarian.

Semne că ai probleme cu ovarele

Din păcate, cancerul ovarian nu are simptome decât atunci când s-a răspândit. Mergi la medic, în momentul în care ai unul dintre următoarele semne: durere a abdomenului sau balonare, dificultăți la urinare sau nevoia de a urina des, o durere mocnită de spate, durere în timpul actului sexual, dureri în timpul menstruației și sângerări anormale, luare în greutate, greață, pierderea apetitului și senzație de sațietate, deși nu ai mâncat nimic. De obicei, aceste simptome semnalează prezența chisturilor ovariene, dar poate fi vorba și de cancer ovarian.
Boala inflamatorie pelvină este o infecție a ovarelor, uterului și trompelor uterine. De obicei, este cauzată de boli cu transmitere sexuală, precum gonoree sau chlamydia și are următoarele simptome: durere în timpul actului sexual, febră, secreții anormale, urât mirositoare, sângerări menstruale neregulate, diaree, vomă, oboseală și dificultăți la urinare. Boala poate fi tratată cu antibiotice.
În general, orice durere care apare în zona pelviană ori schimbările din ciclul menstrual sunt un semnal de alarmă. Mergi la medic o dată la șase luni, deoarece majoritatea problemelor ovariene pot fi diagnosticate în timpul unui control de rutină.
Foto Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter