Sănătate: Cum poţi preveni atacul cerebral?

De Libertatea pentru femei, pe

Atacul vascular cerebral (AVC) este o afecțiune care lovește din senin. Pacientul se simte bine, pare sănătos, dar viața lui se poate schimba în câteva secunde. Conform studiilor, cazurile de AVC s-ar putea dubla până în anul 2020.
Chiar dacă afectează, în special, persoanele trecute de 65 de ani, un sfert dintre pacienții cu această problemă au vârste mai mici, unii chiar sub 40 de ani. Prin modul tău de viață poți preveni astfel de probleme, menținând tensiunea arterială și nivelul colesterolului în sânge la valori normale. Măsuri bune de precauție sunt activitatea fizică zilnică și renunțarea la fumat, dacă este cazul. Există și câteva leacuri din natură care te pot ajuta.

Ceaiul verde sau negru

Cercetătorii britanici au arătat că cei care beau zi de zi ceai negru sau verde au un risc de a face AVC cu 21% mai mic, față de cei care nu au acest obicei. Substanțele pe care le conțin aceste ceaiuri înlesnesc circulația sângelui, ceea ce previne formarea cheagurilor care duc la accident vascular.

Păducelul

Maica Iustina Bujor, medic cu specialitatea medicină de familie și conducătoarea unui laborator de preparate naturiste de la Mănăstirea Paltin, recomandă păducelul, care ajută la reglarea tensiunii, stimulează activitatea cardiacă și împiedică formarea cheagurilor. Se poate lua sub formă de tinctură.

►USTUROIUL

Ajută la scăderea tensiunii arteriale sau la menținerea ei în limite sănătoase. Favorizează fluidificarea sângelui și previne formarea cheagurilor pe artere. Ar trebui să consumi doi-trei căței de usturoi pe zi. Dacă nu te dai în vânt după gustul lui sau nu vrei să îți miroasă gura, îi poți tăia foarte mărunt și înghiți cu apă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter