Sănătate: Leacuri împotriva problemelor menstruale

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Joi, 22 octombrie 2020, 12:32

Aproape orice femeie se confruntă măcar o dată în viață cu o problemă legată de menstruație – fie că e vorba de un ciclu neregulat, prea abundent sau de durerile ce-l însoțesc.
Vestea bună este că în farmacia naturii există leacuri care te pot ajuta. Bineînțeles, indicat este să mergi la un medic ginecolog, pentru un diagnostic corect și, cu acordul lui, să apelezi și la un tratament alternativ.

►Fructul castităţii, împotriva problemelor hormonale

Vitex Agnus Castus (fructul castității) e un bun remediu împotriva problemelor genitale, mai ales a celor provocate de dereglări hormonale. Reduce simptomele neplăcute ale sindromului premenstrual. Restabilește echilibrul endocrin și reglează secrețiile ovariene. Are un efect benefic și în afecțiunile inflamatorii. Cilcul devine regulat și îmbunătățește fertilitatea. În plus, este de ajutor în cazul mastozei fibrochistice. Se consumă sub formă de infuzie (o linguriță de plantă, la o cană cu apă). Se lasă să stea acoperită timp de un sfert de oră. Se beau trei căni pe zi. În comerț, Vitex Agnus Castus se mai găsește sub formă de preparate: ulei, capsule sau tinctură.

► Alimentaţia potrivită

Dezechilibrele hormonale apar şi din cauza stresului sau a alimentației necorespunzătoare. Ar fi bine să adaugi în meniul tău zilnic o cantitate suficientă de fructe (mai ales zmeură, mure, fragi, căpșune), legume şi cereale integrale, să renunţi la prăjeli, la băuturi acidulate cu adaos de zahăr, la preparate tip fast-food și să reduci cantitatea de carne şi dulciuri. În schimb, poţi începe o cură cu sucuri de legume şi fructe. Prepară în casă un suc din morcov, măr şi portocală. Bea unul până la trei pahare pe zi, cel puțin o lună.

► Ceaiuri de folos

Banalul ceai de coada-șoricelului este și el de un real ajutor în reglarea menstruației. Se prepară o infuzie din două lingurițe de plantă la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Atunci când sângerarea este prea abundentă, consumă alimente cu scorțișoară sau prepară-ți un ceai din acest condiment. Se face infuzie din două bețișoare de scorțișoară mărunțite la o cană cu apă. Se îndulcește după gust.

►EXTRACTE ŞI TINCTURI

Pentru reglarea menstruaţiei şi a proceselor endocrine care țin de aparatul genital feminin, se recomandă extract din muguri de zmeur. În cazul fibromului uterin, al tulburărilor menstruale sau al chisturilor ovariene,
se poate apela la tinctură de creţişoară, salvie, coada-soricelului şi gălbenele. Femeile care vor să aibă un copil nu vor consuma aceste tincturi decât înainte de a rămâne însărcinate, pentru că ar putea suferi un avort spontan sau copilul ar putea avea malformații.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter