Sănătate: IRIDOLOGIA, metodă rapidă de diagnostic

De Libertatea pentru femei, pe

Iridologia este o metodă ușoară de diagnostic. În urma unei consultații nedureroase și rapide, poți afla bolile de care suferi fără să știi sau chiar anumite predispoziții. Dacă există semnale de alarmă, vei fi trimisă la medici specialiști pentru investigații mai amănunțite.
Conferenţiarul Simona Bostan, specialist în iridologie, precizează: „Acest tip de diagnosticare permite confirmarea stării de sănătate a pacientului, identificarea problemelor existente sau chiar a predispozițiilor pentru anumite afecțiuni și alegerea terapiei potrivite”.

Metodă preventivă

Iridologia este o metodă de prevenţie, care permite evaluarea organismului şi constatarea dezechilibrelor şi a afecţiunilor existente. O persoană fără probleme de sănătate grave ar trebui să se prezinte preventiv la o consultație o dată pe an. Cei cu afecțiuni existente și confirmate ar trebui, în funcție de gravitatea bolii, să meargă o dată la câteva luni (de la două până la șase) la o astfel de investigație.

Modificările, semne de boală

Consultația constă în captarea imaginii irisului cu un aparat numit iridomicroscop, care o mărește de patruzeci de ori și o proiectează pe un monitor. Specialistul o analizează în funcție de modificările și de abaterile de la normal care apar pe iris. Fiecare zonă a pupilei corespunde unui anumit organ, iar petele și orice modificări ale culorii sau formei semnifică alterări ale stării de sănătate. Există și programe de interpretare automată a datelor, dar nu sunt atât de relevante, pentru că fiecare om este unic, iar ceea ce la o anumită persoană poate arăta o boală gravă, la alta este doar o afecțiune minoră. Numai un medic specializat în această disciplină poate interpreta corect ceea ce se vede pe retină.

PROIECȚIA EXTERNĂ A CREIERULUI

„Am avut pacienți cu diverse afecţiuni, inclusiv cu patologii oncologice, care au fost confirmate. Cu alte cuvinte, am putut diagnostica un cancer înainte ca această problemă să fie observată prin medicina clasică. Trebuie precizat faptul că iridologia nu exclude medicina tradițională. Dimpotrivă, este o îmbinare dintre aceasta și terapiile complementare. Identificarea primelor semne ale unei boli grave permite direcţionarea către consultaţii de specialitate, ceea ce face posibilă intervenţia rapidă în beneficiul pacientului. Le transmit scepticilor că nu pot fi neîncrezători într-o ştiinţă, până nu o cunosc. De altfel, am avut medici care au fost convinşi că iridologia e o metodă eficientă şi neinvazivă.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter