Top 4 întrebuinţări ale iaurtului vara. Tu ştiai că poţi face asta cu iaurt?

De Diana Zagrean, pe

Iaurtul natural este delicios, sănătos şi plin de fermenţi activi care ne protejeajă de multe boli. Pe lângă aportul mare de calciu şi gustul lui delicios, iaurtul are şi câteva beneficii secrete şi care merită puse în valoare mai ales vara. Tu ştiai că poţi face asta cu iaurt?

1. Mănânci iaurt ca sa fii sănătos

Iaurtul ajută la scăderea colesterolului rău, mai ales dacă îl consumaţi pe cel cu Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium şi Streptococcus thermophilus.
Iaurtul face minuni şi pentru copiii cu intoleranţă la lactoză şi îmbunătăţeşte digestia alimentelor cu alctoză şi la adulţii sensibili.
Atunci când consumi iaurt, organismul tău luptă mai bine cu microbii, deoarece iaurtul creşte producţia de gamma interferoni. Aceşti mici soldaţi ai sistemului tău imunitar luptă cu anumite alergii, bacterii rele şi chiar unii viruşi.
Citeşte şi Sănătate: Cum te ajută canicula să slăbeşti. Vezi cum scapi de kilograme vara

2. Dai cu iaurt pe piele ca să strălucească

Iaurtul conţine acid lactic şi acid alpha-hydroxilic, ambele benefice pentru piele şi destul de puţin agresive încât pot fi tolerate şi de pielea sensibilă.
Puteţi folosi iaurtul pentru măşti faciale, pentru curăţarea tenului de impurităţi, dar şi pentru leziuni, cum ar fi aftele.
Pentru că face bine pielii şi e plin de proteine din lapte, iaurtul este ideal pentru arsurile solare. În plus, iaurtul pe piele dă o senzaţie de răcoare şi elimină disconfortul creat de arsurile solare.
Citeşte mai departe şi află în ce fel mai poţi folosi iaurtul ca să ai o vară de neuitat şi să fii sănătoasă, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter