Alimente care tratează alergiile de primăvară

De Unica.ro, pe

Alergiile de primăvară sunt foarte neplăcute. Dar, în loc să foloseşti medicamentele clasice, poţi utiliza unele alimente pentru a le învinge.
Citrice
Există multe studii care dovedesc beneficiile vitaminei C. Portocalele, lămâile şi grapefruit-ul, sunt surse bogate în această vitamină.

Struguri roşii
Una dintre cele mai problematice efecte ale alergiilor este inflamaţia. Consumul de alimente bogate în antioxidanţi poate ajuta la reducerea inflamaţiei care apare în întregul corp. În plus, coaja strugurilor roşii este bogată în reservatrol, care este, de asemenea, un antiinflamator foarte eficient.

Broccoli
Sinusurile blocate pot fi desfundate prin consumul de broccoli. Dar acesta nu este singurul beneficiu al acestei legume. De asemenea, este foarte bogat în vitamina C (o cană de broccoli crud conţine până la 80 mg de vitamina C).

Varză verde
Varza conţine fitochimicale, în special carotenoide. Este bine cunoscut faptul că acestea ajută la vindecarea alergiilor. Pentru a stimula şi mai mult efectele carotenoidelor, persoanele afectate de alergii trebuie să consume varza în combinaţie cu un aliment gras.

Nuci
Nucile sunt foarte bogate în Magneziu şi vitamina E. Magneziul luptă împotriva respiraţiei zgomotoase şi astmului, iar vitamina E ajută la îmbunătăţirea imunităţii şi la protecţia organismului împotriva radicalilor liberi.

Mere
Acestea conţin un flavonoid numit quercitină care este un antiinflamatorfoarte eficient. Coaja de mere este bogată în antioxidanţi, în special polifenoli, care protejează celulele organismului.

Peşte
Peştele este o sursă excelentă de acizi graşi Omega-3, cunoscuţi pentru proprietăţile lor antiinflamatoare şi pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar.

Ceapă şi usturoi
Ceapa şi usturoiul sunt, de asemenea, legume foarte bogate în quercitină. Ele acţionează precum un antihistaminic (medicament antialergic) în tratamentul alergiilor de primăvară.
Există o mulţime de soluţii alimentare pentru a combate efectele alergiilor de primăvară. Dacă eşti o persoană predispusă la alergii, protejează-te adăugând în dieta ta obişnuită aceste opt alimente.

Vezi care sunt obiceiurile alimentare care-ţi consumă energia.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter