Produsele light îngraşă

De Unica.ro, pe

„Alimentele light te fac mai uşoară, te ajută să slăbeşti, să ai o alimentaţie sănătoasă” – spun reclamele şi etichetele produselor cu „mai puţină grăsime” şi „mai puţine calorii”. Aşa o fi?

Deşi când auzim cuvân-tul „light” ne gândim la băuturile răcoritoare, sensul său e vast. Lactatele, maioneza, margarina au apărut şi în formă uşoară: light. Consumatorului i se sugerează că poate mânca oricât doreşte şi chiar e tentat să o facă.

Grăsimile naturale potolesc foamea.

De ce? Pentru că produsele fără grăsimi naturale creează mult mai greu senzaţia de saturaţie, spre deosebire de alimentele cu conţinut natural de grăsimi. Adevărul e că acizii graşi dau gust mâncării şi potolesc apetitul. Dacă aceste grăsimi lipsesc din alimentaţie, pofta de mâncare nu va fi cu a-devărat potolită, iar corpul va cere mereu mai mult şi mai mult. Prin urmare, silueta noastră va avea de suferit.

Varianta light – alternativă pentru pofticioşi.

Chiar dacă anumite produse au un conţinut mai scăzut în grăsimi, asta nu înseamnă că şi numă-rul de calorii e mai mic. De exemplu, o maioneză light, deşi are cu 50% mai puţină grăsime, tot are în jur de 500 calorii. Astfel, multe pro-duse sunt prezen-tate ca folositoare pentru a-ţi menţine silueta sau chiar pentru a slăbi, când, de fapt, rişti să te îngraşi fără să bagi de seamă. E recomandabil să citeşti pe etichetă câte calorii are produsul şi să nu te laşi înşelată de calificativul „light”. Uneori acest termen trece sub tăcere alte aspecte, pe care ar fi bine să le ştii. Pentru cei ce consumă excesiv anumite produse, varianta light se poate dovedi benefică: zaharina, pentru băutorii înrăiţi de cafea sau sucurile light pot stăvili aportul de calorii în organism.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter